Sverige vant skandalekamp

Sverige vant skandalekamp
Sverige vant skandalekamp

3-3 ble til 3-0 da dommeren ble angrepet og Sverige fikk tildelt seieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Dommeren blir angrepet av en dansk supporter i lørdagens EM-kvalifiseringskamp mellom Danmark og Sverige i Parken. FOTO: Anders Wiklund / SCANPIX.

Det skulle ha vært en fotballfest, det store slaget om Skandinavia mellom Danmark og Sverige på Parken i kveld. I stedet utviklert kampen seg til å bli en skandale av det sjeldne slaget.

På stillingen 3-3 ble Danmarks Christian Poulsen korrekt utvist etter å ha slått en svensk spiller i magen innenfor straffemerket. Dermed tildelte dommeren straffe til Sverige.

Men før svenskene kom så langt som å sette straffesparket, ble kampens tyske dommer Herbert Fandel overfalt av en dansk supporter som klarte å kjempe seg vei ut på banen.

Dommerne forlot banen, og brukte ikke lang tid på å bestemme at kampen skulle avblåses og Sverige tildeles seieren med sifrene 3-0.

Før dette skjedde, så Sverige lenge ut til å valse over Danmark i kveldens kamp. Etter bare 25 minutters spill var stillingen hele 3-0 til svenskene på bortebane. Danskene kom imidlertid sterkt tilbake og klarte å utligne til 3-3 mot slutten av kampen.

Men det var før en dansk supporter kom og ødela det hele.

Det hjalp ikke at danske spillere grep inn for å prøve å beskytte dommeren. Kampen ble avblåst og det var Sverige som tok de tre viktige poengene fra kampen. Videre EM-avansement ser svært mørkt ut for Danmarks del.

Ifølge danske aviser skal mannen som stormet banen og angrep dommeren være en 29 år gammel danske bosatt i Sverige.

Hvilke konsekvenser dette vil ha for dansk fotball utover selve tapet er ennå uvisst.

Personvernpolicy