Meny

Magnus tapte fjerde parti

Magnus tapte fjerde parti

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen (16) tapte torsdag mot Levon Aronian (24) i det fjerde partiet i VM-kvartfinalen.

Tirsdag vant Carlsen tredje parti overbevisende, og utlignet til 1,5-1,5. I dag var rollene byttet om.

Med hvit koblet verdensfemmer Aronian grepet fra start, og etter fire timers spill måtte Carlsen se seg slått. Dermed er stillingen i kampen 2,5-1,5 til Aronian.

Kvartfinalen spilles som best av seks partier. Hvis Aronian vinner morgendagens parti, vil han vinne kampen med 3,5-1,5. Ved uavgjort i morgen, blir det sjette partiet lørdag avgjørende. Dersom det står 3-3 etter sjette runde lørdag, blir det omspill med kortere tenketid på søndag.

Kvartfinalene i VM spilles i den russiske byen Elista fra søndag 27. mai til søndag 3. juni. Vinnerne går videre til semifinalen, som spilles i Elista fra onsdag 6. juni.

Kampen mellom Carlsen og Aronian er historisk sett med norske øyne. Aldri tidligere har noen nordmann vært så nære en VM-finale i sjakk. Kun Aronian og ytterligere én motstander står mellom Magnus Carlsen og VM-finalen.

Vinnerne av de åtte VM-kvartfinalene møtes i fire semifinaler, som spilles i Elista fra onsdag 6. juni. De fire vinnerne av disse kampene går til VM-finalen. Finalen spilles i Mexico City i september. I finalen møtes de fire fra Elista og fire spillere som allerede er kvalifisert for finalen. Vinneren av VM-finalen er ny verdensmester i sjakk.

Magnus Carlsens motstander i kvartfinalen er Levon Aronian (24) fra Armenia, som er rangert som nummer fem i verden. Carlsen er til sammenligning rangert som nummer 22 i verden. Selv om han har føket oppover rankinglisten de siste årene, har de fleste eksperter regnet Aronian som favoritt i kampen.

Etter dagens parti er favorittstempelet ytterligere forsterket.

Femte runde spilles fredag fra klokken 13 norsk tid. Magnus har fordelen av å spille hvit i dette partiet, og er nødt til å gå for seier. Ved remis fredag vil det ikke se bra ut for Carlsen. I det sjette partiet har nemlig Aronian hvit, og da vil det være meget vanskelig for Magnus å ta igjen armenerens forsprang. Partiene i sjakk-VM overføres direkte på http://globalchess.eu/games.php.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus