Reka kan hente flere spillere fra Tippeligaen

Reka kan hente flere spillere fra Tippeligaen
Reka kan hente flere spillere fra Tippeligaen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Patrice Bernier er i boks, og flere kan følge etter ham til Kaiserslautern. – Flere Tippeliga-spillere er interessante, sier klubbens nye trener, Kjetil Rekdal til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX.

I går kveld ble det klart at Tromsø-juvelen Patrice Bernier forlater Alfheim til fordel for Fritz Walter-stadion, og et nytt fotballiv i 2. Bundesliga.

- Han er jo Bosman, og en svært god fotballspiller. Ett kupp for oss, sier Kjetil Rekdal som overtar som trener i Kaiserslautern 1. Juli.

Hvor sentral var du i denne overgangen?

- Det er jo jeg som har satt i gang dette, selvfølgelig, og siden flere klubber var interessert måtte vi handle raskt. Han er en spiller som passer til måten jeg vil Kaiserslautern skal spille på.

Kan hente flere
Rekdal legger ikke skjul på at han kommer til å snu opp ned på en god del i den gamle storklubben, som akkurat nå ligger i «dvale» i Tysklands nest øverste divisjon.

- Det blir ingen revulusjon, men jeg kommer til å gjøre en del ting annerledes enn tyskerne er vant til, slår Kjetil Rekdal fast på sin vanlige kompromissløse måte. Så det skal spilles på Rekdal-måten?

- Ja, vi skal presse høyt og være ekstremt vanskelige å spille mot. Sånn som Vålerenga gjorde da vi var på vårt aller beste, da var vi vanskelige å spille mot.

Høres nesten ut som du har planer om å hente flere fra Tippeligaen?

- Det er selvfølgelig aktuelt. Det er mange i Tippeligaen som er gode nok, og som garantert har lyst til å være med å spille en stor klubb tilbake til Bundesligaen. Vi har 30 000 tilskuere på de fleste kampene, og opp mot 50 000 på det meste.

Noen aktuelle navn?

- Vi får se hva som skjer i sommer, sier Kaiserslautern-treneren lurt.

Bernier på plass
Første Tippeliga-spiller-signering er altså Patrice Bernier, som mellomlandet i Tyskland i går på vei til landslagsspill med Canada i USA, for å skrive kontrakt.

- Jeg er veldig fornøyd med dette, og ser på det som et skritt videre i karrieren min, sier Bernier til TV 2 Sporten og legger til at det var viktig for ham at Rekdal er trener i klubben.

- Klart det! Jeg kommer til en ny klubb, men med en trener som kjenner godt til kvalitetene mine. Nå er det opp til meg å bevise at jeg duger.

Bernier kom til Tromsø fra Moss i 2004 for en halv million kroner, og går nå gratis som Bosman-spiller til Kaiserslautern.