AC Milan er mestere

Milan vant 2-1 over Liverpool i Athen.

Milan leder:
AC Milans Filippo Inzaghi kontrollerer ballen under Champions League-finalen mot Liverpool. (Foto: Scanpix/Retuers/Stefano Rellandini)

Milan-Liverpool 2-1 SLUTT

Liverpool åpnet sterkest og presset Milan de første minuttene av 1. omgang uten å produsere de store sjansene. Etter hvert jevnet det hele seg mer ut.

- Begge lag har åpnet svært forsiktig, sa Egil Drillo Olsen, ekspertkommentator på TV3

Første store sjanse kom etter ni minutters spill, men Liverpools Jermaine Pennant fikk litt for skrå vinkel og Milan-keeper Dida reddet skuddet. Gerrard fikk en muligheten like etter, men bommet på ballen fra cirka 10 meters hold.

Første Milan-mulighet kom etter 16 minutter. Kaka fikk ballen på 20 meter, men skuddet ble enkelt håndert av Reina i Liverpool-målet.

Spillet bølget etter det noe frem og tilbake. Milan ga store rom på sin venstre side i forsvaret, noe Liverpool prøvde å utnytte.

Da 23 minutter var gått av omgangen kom Pennant seg fint frem på kanten, men Gerrard kom ikke nok over ballen og skuddet gikk himmelhøyt over.

25 centimeter

Kampens desidert første store sjanse fikk Liverpool etter 26 minutter. Skuddet til Alonso fra 25 meter gikk kun noen få centimeter utenfor Didas høyre stolpe. Der kunne Liverpool fort tatt føringen i kampen.

Flaks

MÅL: 1-0 Rett før pause fikk Milan et frispark i farlig posisjon. Alonso felte Kaka og Pirlo ladet kanonen. Frisparket traff Inzaghi i skulderen og utmanøvrerte Reina i Liverpool-målet. Dermed kunne italienerne gå til pause med en noe ufortjent 1- 0 ledelse.

Pause

2. omgang er i gang. Liverpool fortsatte der de slapp i første, nemlig å presse italienerne bakover på banen.

Liverpool foretar ett bytte. Ut går Zenden, som ikke har hatt en god kamp, og inn kommer Kewell. Det tyder på at Liverpool-manager Benitez ønsker større offensiv kraft. 58 minutter er spilt.

Fire minutter senere bør Gerrard utligne. Han kommer alene med keeper, men får ikke skikkelig dreis på skuddet og Dida kaster seg ned og redder. En gedigen mulighet til engelskmennene.

Nå må Liverpool ta større sjanser for å komme ajour. Det kan gi åpninger for italienerne.

Riise banker til i det 67. minutt, men ballen skruer feil vei. Den går langt utenfor mål.

Milans Nesta blir skadet og signaliserer et bytte, men kommer inn på banen rett etterpå.

74 minutter og Liverpool kommer ikke skikkelig igjennom Milans forsvar. Det begyner å haste for britene nå.

Liverpool har lagt om til 3 bak i forsvaret.

Crouch gjør seg klar for Liverpool. Nå må Liverpool satse alt fremover.

Den lange spissen kommer inn for midtbanespiller Mascherano. Mye tyder på at Liverpool skal begynne å slå langt mot innbytter Crouch.

Kaladze kommer inn for Nesta hos Milan. En forsvarer ut, èn inn.

10 minutter igjen. Målscorer Inzaghi "glipper" ballen mellom bena. Der kunne kampen vært kjørt om Inzaghi hadde fulgt bedre med.

MÅL: 2-0, Inzaghi kan ha avgjort for Milan når han setter inn 2-0 til italienerne. Den lille spissen lurer offsidefellen etter pasning fra Kaka.

Siste bytte for Liverpool. Arbeloa kommer inn for Finnan. Også Milan bytter. Ut går helten Inzaghi, inn kommer en annen spiss. Gillardino.

MÅL: Kuyt reduserer for Liverpool, 2-1 nå. 2 minutter igjen av kampen. Dramatikken er komplett.

3 minutter er lagt til.

Taktisk bytte av Milan. Ut går Seedorf, inn med Favalli.