Sheffield United går rettens vei

Sheffield United har formelt varslet Premier League om at klubben går rettens vei for å beholde plassen i eliteserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sheffield (NTB-Reuters): Klubben mener at West Ham skulle hatt poengtrekk for regelstridig å ha brukt argentinerne Carlos Tevez og Javier Mascherano uten at eierskapet til spillerne var avklart.

Klubben ble i stedet for poengtrekk ilagt en bot på 5,5 millioner pund (66 millioner kroner).

– Vi har ikke spilt under samme betingelser som andre. Det er på tide at ligaen anerkjenner at det foreligger ekstraordinære omstendigheter. Den brede støtten vi mottar viser at vi er blitt urettferdig behandlet, sier Sheffield Uniteds styreformann Kevin McCabe.

– Det burde ikke være nødvendig for oss å gå til sak. En klubb som fulgte reglene rykker ned til fordel for en klubb som brukte ikke spilleberettigede spillere. Ligaen burde innkalle oss til et møte slik at vi kunne snakke om hva som skal gjøres med det.

McCabe sier at en løsning ville være å la Sheffield United spille i eliteserien neste sesong som 21. lag, og så la fire lag rykke ned ved sesongslutt. Ved siden av å levere inn varsel om søksmål, har McCabe prøvd å mobilisere politisk støtte for klubbens sak.

– Vi har skrevet til samtlige parlamentsmedlemmer for å informere dem om hva som er skjedd. Vi gjør alt for å beskytte klubbens interesser, sier han.

McCabe hevder at hele saken spilte en avgjørende rolle da Neil Warnock onsdag bestemte seg for å slutte som manager i klubben.

– Det som er hendt utenfor banen har såret ham. Han slutter med vår velsignelse, sier styreformannen.

Personvernpolicy