Meny

Keeperhelt i helspansk finale

Keeperhelt i helspansk finale

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sevilla måtte ha straffespark for å avgjøre, men slo Espanyol i finalen. Med det ble Sevilla den andre klubben i historien som har vunnet UEFA-cupen to år på rad.
Foto: REUTERS/David Moir (BRITAIN)
Sevilla keeper, Andres Palop, ble den store helten da Sevilla slo Espanyol i UEFA-cup finalen i Glasgow onsdag kveld.

Espanyol (Spania) – Sevilla (Spania) 2-2 (1-1) e.o., 1-3 på straffer

Hampden Park

52.000 tilskuere.

Mål: 0-1 Adriano Correira (18), 1-1 Albert Riera (28), 1-2 Frederic Kanouté (105), 2-2 Jonatas (115).

Straffer: 0-1 Kanouté, miss Luis Garcia (reddet), 0-2 Ivica Dragutinovic, 1-2 Walter Pandiani, miss Daniel Alves (over), miss Jonatas (reddet), 1-3 Antonio Puerta, miss Torrejon (reddet).

Rødt kort: Hurtado Perez Moises (68, to gule), Espanyol.

Keeper Andrés Palop ble den store helten da Sevilla til sist knekket et Espanyol-lag som spilte 52 minutter i undertall. Han hadde målgivende utkast til kampens første mål, og da straffespark måtte avgjøre kampen, etter ekstraomganger og 2-2, avverget han tre av fire straffer.

Verken Luis Garcia, Jonatas eller Torrejon greide å overliste Palop. De to målene han slapp inn i selve kampen endret for øvrig begge retning på Sevilla-spillere.

Espanyol håpet å gravlegge traumet fra UEFA-cupfinalen i 1988, da laget vant første finalekamp 3-0, men tapte returkampen med samme sifre og mistet pokalen i strafferulett. I stedet for en pokal fikk laget et nytt traume.

Midt i annen omgang pådro Moisés Hurtado seg sitt annet gule kort etter en stygg felling av Alexander Kerzjakov. Dermed fikk favoritten Sevilla spille i overtall ikke bare siste del av ordinær tid, men i to ekstraomganger også.

To ganger

Sekunder før slutt i første ekstraomgang styrte Frederic Kanouté inn et innlegg fra Jesus Navas til 2-1, og alle trodde at Sevilla hadde gjort nok til å vinne finalen på Hampden Park.

Fem minutter før tittelforsvareren kunne feire sto det 2-2. Jonatas plukket opp en dårlig klarering og fyrte løs. Ballen sneiet Christian Poulsen og endret retning, og dermed var Andrés Palop for annen gang i kampen lurt av en touch på egen spiller.

Palop hadde målgivende på Sevillas ledermål i det 18. minutt. Espanyol presset, men keeperen startet en kontring med et raskt og kjempelangt kast. Adriano brukte farten og stormet forbi David Garcia på kanten før han avsluttet med et fint skudd i hjørnet rundt Gorka Iraizoz.

Albert Riera utlignet etter en snau halvtime med en flott soloprestasjon. Han gikk alene fra midtstreken og fintet seg rom. Skuddet endret retning på taklingsfoten til Daniel Alves og gjorde oppgaven umulig for Palop.

Jevn kamp

Alle som trodde tetlaget Sevilla skulle kjøre over middelhavsfarer Espanyol i den helspanske finalen tok feil. Begge lag hadde problemer på det glatte underlaget, og det ble skapt sjanser på begge sider.

Tidlig i annen omgang satte Espanyol inn turneringens toppscorer Walter Pandiani (11 mål), som overraskende var vraket fra start. Han scoret i straffekonkurransen, men det gjorde ingen annen Espanyol-spiller.

Kanouté, Ivica Dragutinovic og Antonio Puerta scoret på tre av fire Sevilla-straffer, mens Daniel Alves bommet på mål. Med 3-1 tok Sevilla pokalen og kopierte Real Madrid som i 1986 forsvarte sin UEFA-cuptittel.

For Sevilla kan det bli mer moro. Laget er i cupfinale og kjemper om seriegull. For Espanyol var det derimot en sjelden tittelsjanse som forsvant i Palops armer. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus