Meny

Ståle selger unna?

Ståle selger unna?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ble FC København dansk seriemester i fotball. Til tross for en spillertropp med stor suksess, varsler trener Ståle Solbakken utskiftninger.

Foto: Cornelius Poppe, SCANPIX
Ståle Solbakken ymter frempå om at flere spillere kan være på vei bort fra FC København.

Det er kjent sak at Ståle Solbakken vil forsterke troppen han råder over i den danske hovedstadsklubben. Hvem den tidliger Ham-Kam treneren har på blokka, er foreløpig ukjent, men siden forsvarsspillerne Lars Jacobsen og Dan Thomassen garantert forsvinner har Solbakken sagt at disse uansett skal erstattes. I tillegg ønsker Solbakken flere nye fjes til klubben.

Markedet bestemmer

Men den norske treneren sier nå at det muligens er flere enn Jacobsen og Thomassen som drar fra seriemesterne. Hvem som forsvinner ut av stadionportene på Parken, er imidlertid Solbakken sparsommelig med å utdype.

- Nei, det er ingen konkrete det er snakk om, men vi må innse og respektere at det er markedskreftene som bestemmer, sier Solbakken til Jyllands-Posten.

Og fortsetter:

- En skandinavisk klubb vil alltid få tilbud på spillere som man ikke kan avvise. FCK vil fortsatt kjøpe og selge spillere. Det vil ikke være snakk om verdens undergang om flere spillere enn Jacobsen og Thomassen forsvinner.

Problem for Norden

Jesper Christiansen, klubbens keeper, utfyller Solbakkens meninger. Han sier til avisen at FCK i seg selv kan være en attraktiv klubb å spille for, fordi det vil være muligheter for spill i Champions League og at klubben har en solid organisasjon, men at de aldri vil klare å matche de store ligaene på et spesielt punkt:

- Det er egentlig ganske enkelt. Hvis man vil utvikle seg som spiller, og ønsker å spille i Europa, er FCK et godt sted å være. Men engelske Premier League mer interessant dersom man er ute etter penger.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus