Årets første Vålerenga-seier

Årets første Vålerenga-seier
Årets første Vålerenga-seier

Endelig fant Vålerenga scoringensresepten. Det ga tre poeng mot rival Rosenborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
VIFs Jan Derek Sørensen blir taklet av Miika Koppinen under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Rosenborg på Ullevaal søndag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Oslo (NTB): Årets første Vålerenga-seier i seriekamp kom mot trønderne som har hatt godt tak på oslolaget i hovedstaden. Det var første hjemmeseier mot Rosenborg siden 1995.

For Vålerengas midtstopperkjempe Kjetil Wæhler ble det en stor Ullevaal-kveld. Det første målet kom etter et lurt skudd fra Wæhler. Lars Hirschfeld ga retur som Morten Berre omsatte i mål.

Det andre målet ordnet Wæhler selv etter forarbeide fra midtstopperkollega André Muri. Vålerenga har slitt med å finne veien til nettmaskene i de første seriekampene, og det måtte til flere store sjanser til før scoringene kom. Fire ganger smalt det i tverrliggeren over Hirschfeld.

Også Rosenborg var nær scoring flere ganger i regnværet på Ullevaal. Marek Sapara fyrte av flere farlige skudd, men bare ett gikk i mål. Det annullerte Tommy Skjerven fordi han hadde blåst av for angrep på keeper. Det var nok et billig frispark.

Sapara var god for Rosenborg som hadde ballen mye, men laget slet med nøyaktigheten i avslutningsfasen. Steffen Iversen scoret på straffespark etter at Daniel Braaten var felt innenfor 16-meteren.

---

Eliteserien fotball menn: Stabæk-Sandefjord 1-1, Strømsgodset-Lyn 1-1, Tromsø-Fredrikstad 4-1, Viking-Odd 2-1.

Personvernpolicy