Åpen for alle - alltid

- Vi skal hevne oss mot City

- Vi skal hevne oss mot City
- Vi skal hevne oss mot City
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester Uniteds drøm om en ny treble ble knust på San Siro i går kveld. - En grusom nedtur, nå skal vi hevne oss mot City til helga, sier Jan Harald Vestby.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
foto: Scanpix
AC Milans Clarence Seedorf gjorde 2-0 etter en halvtimes spill. Dermed blir det ingen The Treble-gjentakelse for Manchester United. Ole Gunnar Solskjær & co. vant ligaen, FA-cupen og Mesterligaen i 1999.

Vestby var en av rundt 50 norske United-fans på tribunen da AC Milan snudde 3-2-tapet i Manchester til 3-0-seier hjemme.

Da ABC Nyheter snakket med ham rett etter kampslutt på San Siro i går kveld, var han langt nede.

- Dette var grusomt, jeg vil helst ikke prate om det, sier Jan Harald Vestby.

- Milan har gjort to gode semifinaler, og i dag var de klart best. I første omgang kjørte de over United, og i andre omgang kontrollerte de inn, sa TV3-ekspert Knut Torbjørn Eggen.

Som de fleste andre fotballfans er Vestby imidlertid rask til å legge nedturer bak seg, og allerede få minutter etter tapet er han klar for å se framover.

- Jeg drar til Manchester i morgen for å se helgas lokalderby mot Manchester City. Nå skal vi la dem få svi for dette og sikre ligagullet på City of Manchester Stadium, slår han selvsikkert fast.

- Er dette det verste du har vært med på?

- Det var mye verre i 2002, da røyk vi på bortemål mot Leverkusen. Jeg var helt knekt, men i år har vi store muligheter til å vinne ligaen og FA-cupen. Det er et bra plaster på såret, så får vi heller tåle at det ikke blir noen ny treble.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De røde djevlene vant Premier League, FA-cupen og Mesterligaen i 1999 etter at Ole Gunnar Solskjær avgjorde i mesterligafinalen.

Manchester Uniteds forrige bortekamp i Italia, mot Roma for fire uker siden, endte med slagsmål og fullstendig kaos på tribunen. I ettertid har politiet fått kritikk for brutal framferd, og mye av skylda for de blodige scenene på Olympiastadion.

- Mye bedre her. Forholdet mellom United- og Milan-fans er bra, og politiet oppfører seg helt annerledes enn de gjorde i Roma, sier Vestby.

- Jeg har ikke sett noe trøbbel, og så vidt jeg vet har ingen av de andre norske her det heller.

Mesterligafinalen går i Aten 23. mai. Da håper de rødsvarte fra Milano å få hevn for det sure finalenederlaget for to år siden. Milan ledet 3-0, men klarte på forunderlig vis å slippe Liverpool tilbake i kampen.

Les alt om kampen her.