- Vi skal hevne oss mot City

- Vi skal hevne oss mot City
- Vi skal hevne oss mot City

Manchester Uniteds drøm om en ny treble ble knust på San Siro i går kveld. - En grusom nedtur, nå skal vi hevne oss mot City til helga, sier Jan Harald Vestby.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

foto: Scanpix
AC Milans Clarence Seedorf gjorde 2-0 etter en halvtimes spill. Dermed blir det ingen The Treble-gjentakelse for Manchester United. Ole Gunnar Solskjær & co. vant ligaen, FA-cupen og Mesterligaen i 1999.

Vestby var en av rundt 50 norske United-fans på tribunen da AC Milan snudde 3-2-tapet i Manchester til 3-0-seier hjemme.

Da ABC Nyheter snakket med ham rett etter kampslutt på San Siro i går kveld, var han langt nede.

- Dette var grusomt, jeg vil helst ikke prate om det, sier Jan Harald Vestby.

- Milan har gjort to gode semifinaler, og i dag var de klart best. I første omgang kjørte de over United, og i andre omgang kontrollerte de inn, sa TV3-ekspert Knut Torbjørn Eggen.

Som de fleste andre fotballfans er Vestby imidlertid rask til å legge nedturer bak seg, og allerede få minutter etter tapet er han klar for å se framover.

- Jeg drar til Manchester i morgen for å se helgas lokalderby mot Manchester City. Nå skal vi la dem få svi for dette og sikre ligagullet på City of Manchester Stadium, slår han selvsikkert fast.

- Er dette det verste du har vært med på?

- Det var mye verre i 2002, da røyk vi på bortemål mot Leverkusen. Jeg var helt knekt, men i år har vi store muligheter til å vinne ligaen og FA-cupen. Det er et bra plaster på såret, så får vi heller tåle at det ikke blir noen ny treble.

De røde djevlene vant Premier League, FA-cupen og Mesterligaen i 1999 etter at Ole Gunnar Solskjær avgjorde i mesterligafinalen.

Manchester Uniteds forrige bortekamp i Italia, mot Roma for fire uker siden, endte med slagsmål og fullstendig kaos på tribunen. I ettertid har politiet fått kritikk for brutal framferd, og mye av skylda for de blodige scenene på Olympiastadion.

- Mye bedre her. Forholdet mellom United- og Milan-fans er bra, og politiet oppfører seg helt annerledes enn de gjorde i Roma, sier Vestby.

- Jeg har ikke sett noe trøbbel, og så vidt jeg vet har ingen av de andre norske her det heller.

Mesterligafinalen går i Aten 23. mai. Da håper de rødsvarte fra Milano å få hevn for det sure finalenederlaget for to år siden. Milan ledet 3-0, men klarte på forunderlig vis å slippe Liverpool tilbake i kampen.

Les alt om kampen her.

Personvernpolicy