Finalereprise for Milan og Liverpool

Finalereprise for Milan og Liverpool
Finalereprise for Milan og Liverpool

AC Milan får muligheten til å revansjere finaletapet mot Liverpool i 2005. Med 3-0 hjemme på San Siro parkerte milaneserne et svakt Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

foto: Scanpix
Manchester Uniteds Darren Fletcher slåss om ballen med Milans Kakha Kaladze.

Engelskmennene hadde 3-2 å gå på fra forrige uke, men orket ikke stå imot Carlo Ancelottis lagmaskineri i returkampen.

- Milan har gjort to gode semifinaler, og i dag var de klart best. I første omgang kjørte de over United, og i andre omgang kontrollerte de inn, sier TV3-ekspert Knut Torbjørn Eggen.

United fryktet et tidlig baklengsmål, og allerede etter 11 minutter lå ballen i nettet bak Edwin van der Sar.

Kaká hamret ballen i mål etter at Clarence Seedorf elegant hadde headet ballen ned til den scoringsglade brasilianeren. Målet var Milan-stjernens tiende for sesongen i mesterligaen.

Stygg tabbe av Vidic

31 år gamle Seedorf kan fortsatt, og etter en stygg feil i Manchester United-forsvaret kunne nederlenderen doble ledelsen etter en drøy halvtime. Gabriel Heinze og Nemanja Vidic tabbet seg ut, og Milan lot ikke sjansen gå fra seg.

Heinze spilte ballen til en uheldig Vidic. Serberen falt, og Milan fikk muligheten til å legge inn. Det endte i et skjebnesvangert baklengsmål for Sir Alex Fergusons gutter.

Da måtte United score to mål. Den oppgaven ble for stor. Og da United tok ut forsvarer John O'Shea til fordel for Louis Saha ble det enda mer rom for Milan.
Innbytter Alberto Gilardino ordnet iskaldt 3-0 da 12 minutter gjensto.

United-forsvaret sviktet, og spissen kunne enkelt score alene med keeper.

- Milan gjorde to store trekk da de tok ut Rooney og Ronaldo helt, sier TV3s Erik Solér.

- Ingen av trenerne hadde sett for seg en slik kamp. Vi spilte perfekt fotball. Det var som en god drøm, sier Milan-trener Carlo Ancelotti til RAI.

Håper på 2005-hevn
Og legger til:

- Manchester United er et veldig sterkt lag, men vi spilte en god kamp sist. Det ga oss styrke og troen på at vi kunne spille en god kamp også i kveld.

Finalen spilles i Aten 23. mai. Da håper de rødsvarte å få hevn for det sure finalenederlaget for to år siden. Milan ledet 3-0, men klarte på forunderlig vis å slippe Liverpool tilbake i kampen.

John Arne Riise og co. kunne reise hjem med mesterligatrofé nummer fem. Nederlaget sved kraftig i Milano. Nå håper både spillere og fans at kollapsen i Istanbul kan glemmes for godt.

Milan står med seks triumfer i den gjeveste europacupen. Den siste kom i 2002/03 da Juventus ble slått i den helitalienske finalen.

England hadde med tre lag i semifinalene, men bare Liverpool gikk hele veien. Den helengelske finalen ble bare en drøm.

Kan Riise og lagkameratene forsvarere Englands ære? (©NTB)

FAKTA OM FINALELAGENE:
Liverpool:
18 seriegull
5 triumfer i serievinnercup/mesterliga
Trener: Rafael Benitez
Bane: Anfield
Milan:
17 seriegull
6 triumfer i serievinnercup/mesterliga
Trener: Carlo Ancelotti
Bane: San Siro

Personvernpolicy