Åpen for alle - alltid

Scheie: - Alan Ball var en løpsmaskin

Scheie: - Alan Ball var en løpsmaskin
Scheie: - Alan Ball var en løpsmaskin
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Alan Ball var en glitrende løpsmaskin, som mange av lagkameratene mente var den aller beste da England vant VM-finalen i 1966, sier Arne Scheie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
(AP Photo/ John Stillwell, PA )
Alan Ball ble i mars 2000 utnevnt av dronning Elizabeth til «Member of the Order of the British Empire» (MBE) for sine bragder på fotballbanen

Arne Scheie minnes Alan Ball som en av Englands beste midtbanespillere gjennom tidene. (Foto: Knut Falch, SCANPIX)Arne Scheie minnes Alan Ball som en av Englands beste midtbanespillere gjennom tidene. (Foto: Knut Falch, SCANPIX)

Dermed er enda en legende fra det berømte gull-laget borte. Kaptein Bobby Moore døde av kreft i 1993. Ball falt sammen med hjertesvikt i hagen tirsdag kveld, bare 61 år gammel

- Det er trist når en mann i sin beste alder og full vigør går bort så tidlig, sier Scheie.

Alan Ball var den yngste på laget som vant VM. Han hadde så vidt fylt 21 år. Medspiller Bobby Carlton i Manchester United uttalte følgende om Ball:

- Vi andre spillerne var onkler, mens Alan var nevø.

Arne Scheie fikk ikke sett VM-finalen fra tribuneplass, men så den på tv.

- Men, jeg har vært så heldig å ha opplevd ham mange ganger på klubblag som kommentator i England. Da Everton ble seriemestere i 1970, hadde de etter manges mening en av de beste midtbanene gjennom alle tider i England. Alan Ball var frontfører sammen med Howard Kendall og Colin Harvey, sier Scheie.

Alan Ball spilte 72 landskamper for England, og står med åtte mål i protokollen. Han spilte for Blackpool, Everton, Arsenal og Southampton.