Mourinho raste mot dommeren

Chelsea-sjef José Mourinho skyldte på dommeren for at laget ikke sikret seg en større seier mot Liverpool, men tok grundig feil i kritikken.

Begge foto: Scanpix

Mourinho var klar i sin tale etter 1-0 i første semifinale mot rivalene: Chelsea skulle hatt straffe da Alvaro Arbeloa handset like etter pause. Men portugiseren tok feil, episoden skjedde utenfor 16-meteren.

- Jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke får straffer. Når straffen er så klar, blir det ikke straffe. Jeg forstår ikke, sa han til Sky Sports.

Chelsea har likevel sikret seg overtaket foran returoppgjøret med 1-0 over Liverpool.
Etter en snau halvtime kom avgjørelsen. Ricardo Carvalhos fine langpasning fant Didier Drogba. I duell mot Liverpools midtstopper Daniel Agger fikk Drogba fintet seg fri og sendt videre til Joe Cole som skjøt sikkert i mål fra kort hold.

Chelseas angrepsspill da målet kom var overbevisende. Det samme kan ikke sies om gjestenes forsvarsspill. Agger ble lurt av Drogba, Jamie Carragher var feilposisjonert og høyrebacken Alvaro Arbeloa fikk ikke stoppet Cole.

Om ikke Mourinho strålte over dommerens innsats, ga han mer ros til sine egne spillere.

- Jeg er mer enn fornøyd med spillerne. Første omgang var fantastisk, vi hadde fem-seks sjanser til å score. I annen omgang var det annerledes, Liverpool angrep mer, mente portugiseren.

Men selv om Chelsea hadde mulighetene til å øke forspranget, ble det med det ene målet.

- Vi trenger bare å score ett mål, og putter vi to, så er vi videre, sa Liverpool-manager Rafael Benitez.

Dermed er det duket for et svært spennende returoppgjør på Anfield neste uke. Liverpool må angripe på hjemmebane etter en noe skuffende forestilling på Stamford Bridge onsdag kveld.

- Vi kommer til å få massiv støtte fra supporterne. De vet at de er veldig viktige for oss, og jeg håper vi får et skikkelig trykk bak oss, sa Liverpool-manageren.

Og Chelsea er langt fra sikre på avansement.

- Vi har sett større marginer enn vår bli snudd i returoppgjøret, lød det fra matchvinner Joe Cole.

Kanskje vil Norge være representert med to spillere i Aten 23. mai. I verste fall, sett med norske øyne, ender det med ingen. Mens John Arne Riise, som spilte hele kampen mot Chelsea, må hente inn 0-1, sørget Ole Gunnar Solskjærs Manchester United for 3-2-seier over Milan tirsdag.

Chelsea kan sikre seg fire trofeer denne sesongen. Ligacuptrofeet er sikret. Fortsatt henger de med i serien og er finaleklare i FA-cupen. Kanskje blir også rivalen Manchester United finalemotstander i mesterligaen.

Første hinder blir Liverpool i returoppgjøret i heksegryten Anfield. Det er duket for nok en thriller i fotball-Europa.

Returkampene i Liverpool og Milano spilles henholdsvis 1. og 2. mai. (©NTB)