Meny

«Vanlig fyr» vant Masters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

31 år gamle Zach Johnson sto for en golfsensasjon av de sjeldne da han nedkjempet Tiger Woods og vant US Masters søndag.

31 år gamle Zach Johnson vant overraskende golfturneringen US Masters søndag. (Foto: REUTERS/Mike Blake).31 år gamle Zach Johnson vant overraskende golfturneringen US Masters søndag. (Foto: REUTERS/Mike Blake).

Augusta (NTB-Reuters): - Jeg er bare en vanlig fyr fra Iowa, sa 31-åringen da han ble bedt om å fortelle om seg selv. Han har vunnet bare en PGA-turnering i karrieren, og det er 20 år siden en spiller med like tynn merittliste vant en Major-turnering.

Masters-vinneren har kjempet seg opp gjennom PGAs B-, C- og D-tourer. Før søndag var han mest kjent for at han i 2001 vant tre turneringer på rad på en av «småtourene».

Søndag ble han den første som har snytt Tiger Woods for tittelen når Woods har spilt i lederballen siste dag av en Major-turnering. Woods hadde 12 seirer av 12 mulige når han ikke har noen bak seg på banen siste dag, men han maktet ikke å svare på Johnsons 69-runde søndag.

Det sies at en kjempe må falle før eller siden, og kanskje var det hva som skjedde i dag. Dette blir enda mer tilfredsstillende når jeg vet at jeg slo Tiger Woods, sa Johnson etter å ha fått den grønne jakken fra fjorårsvinner Phil Mickelson.

Seieren ga ham også drøyt 8 millioner kroner i prispenger. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus