Norske svartebørshaier selger EM-billetter

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om de offisielle billettene ennå ikke er trykket, selger norske svartebørsselskaper billetter til neste års EM i fotball. Både UEFA og Norges fotballforbund er maktesløse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Billettene til neste års EM har ennå ikke gått i trykken. Til tross for dette kan to norske svartebørsselskaper tilby billetter til kampene i Sveits og Østerrike.

Billettene tilbys over Internett til priser fra 2.000 til 23.000 kroner. Ønsker du en plass til finalen på Ernst Happel stadion i Wien den 29. juni, krever svartebørshaiene mellom 14.000 og 23.000 kroner.

Først i april er det mulig for de 10 millioner som har vist interesse å få kjøpt billetter via de offisielle salgskanalene. Da legges 300.000 billetter ut for salg.

Til sammen vil det bli solgt en million billetter til EM-sluttrunden. Hele 40 prosent av dette forventes å bli omsatt på det svarte markedet.

Lite å stille opp med

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har svært lite å stille opp med mot svart omsetning av billetter.

- UEFA vil ikke gå til rettssak, da lovgivningen er forskjellig fra land til land, sier Martin Kallen, forretningsfører i UEFA til Ritzau.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Roger Solheim i Norge fotballforbund kjenner ikke til saken da ABC Nyheter ringer, men er ikke overrasket over at svartebørsbilletter selges allerede nå.

- Det forundrer meg ikke. De tar sjansen på at de får billetter før de er distribuert. Senest under cupfinalen i 2004 så vi at 50 stykker ble stående utenfor fordi de ikke fikk billettene de hadde betalt for, sier han.

Stortinget kommer mest sannsynlig til å vedta et lovforslag mot omsetning av svartebørsbilletter i løpet av våren. Dette hilses velkommen av Fotballforbundet.

- Vi kommer til å følge med og anmelde de som selger billetter svart, og da spesielt på nettet, hvor det er et særlig stort problem, sier Solheim.

Kilder:
Berlingske tidende
Ritzau