Meny

Bråten ferdig i Sverige

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inge Bråten har sagt opp jobben som landslagssjef for de svenskene langrennsløpere.

Inge Bråten gir seg som sjef for de svenske langrennsløperne. (Foto: Erlend Aas, SCANPIX)Inge Bråten gir seg som sjef for de svenske langrennsløperne. (Foto: Erlend Aas, SCANPIX)

Det var under et møte mellom Inge Bråten og det svenske skiforbundets nordiske sjef Per-Åge Yttergård og forbundsdirektør Ulf Nilsson tirsdag formiddag at beskjeden kom.

Etter verdenscupavslutningen i Falun kom blant andre veteranen Mathias Fredriksson med sterk kritikk til Bråtens arbeid og forlangte at han måtte gå.

- Ulf Nilsson og jeg har akkurat sittet i et møte med Bråten der han sa opp jobben, sa Yttergård.

Inge Bråten tok over jobben som svensk landslagstrener i april 2005. Det var han som fikk mye av æren for de svenske løpernes framgang under OL i Torino hvor det ble tre gull og to bronse.

Denne sesongen har det skurret mye, og det endte med at hans assistenttrener Thomas Alsgaard forlot den svenske gjengen midt under sesongen. VM i Sapporo endte bare med ett sølv og en bronse til svenske løperne.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus