Fant giftpiler i gresset

Fant giftpiler i gresset
Fant giftpiler i gresset
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gamblingsyndikat tar nye metoder i bruk for å manipulere resultater. I Hong Kong ble det i går funnet dartpiler med gift rettet mot startbåsene på en galoppbane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En baneansatt på Happy Valley galoppbane i Hong Kong oppdaget en gjenstand nedgravd i gresset mens han rutinemessig sjekket startbåsene før et løp, skriver Fox Sports i dag.

Ved en tilfeldighet oppdaget han den fjerntstyrte enheten. Innholdet i den mistenkelige gjenstanden var 12 metalkapsler på cirka 30 centimeter.

- Det er helt klart at enheten som inneholder en form for kjemikalier, skulle skytes mot hestene som står i startbåsene. De skulle avfyres fra bakken med en fjernkontroll, og inn mot hestene, sier en politikilde som ønsker å være anonym.

- Det virker som om dette var ment å bedøve hestene litt, fortsetter politimannen.

Gambling

Kilden sier videre at han tror dette henger sammen med organisert kriminalitet.

- Det er sannsynlig at dette har noe med såkalte triader å gjøre, spesielt innen gambling utenfor galoppsystemet. Klarer man å redusere hestene bare litt vil det se ut som et normalt løp, men favoritten vil kanskje ikke vinne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Funnet er sendt til undersøkelse på et laboratorium for å avdekke hva slags kjemikalier kapslene inneholdt.

- På nåværende tidspunkt kan vi ikke si hva innholdet var, men vi kan si såpass at det ikke var sprengstoff, er uttalelsen fra jockey-klubben.

Etter funnet av den mistenkelige gjenstanden gikk løpene som normalt på veddeløpsbanen i Hong Kong.