Thoresen hedrer superstjerne

Artikkelen fortsetter under annonsen

Edmonton Oilers, med norske Patrick Thoresen på laget, vil i kveldens kamp mot Phoenix Coyotes hedre en av klubbens mest besrømte spillere gjennom tidene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mark Messier hedres i Rexall Place i natt (Foto: REUTERS/Gary Hershorn)Mark Messier hedres i Rexall Place i natt (Foto: REUTERS/Gary Hershorn)

Mark Messier spilte 12 sesonger for Edmonton Oilers, fra 1979-91. I kveldens kamp mot Phoenix Coyotes hjemme i Rexall Place vil Messier få hedersplass, sammen med spillere som Wayne Gretzky, Jari Kurri og Grant Fuhr. Før kampen vil Messiers legendariske trøye nummer 11 bli hevet til taket, og med det stå som et evig minne for alt han gav klubben gjennom 12 sesonger.

Messier, eller «The Messias» som han ble kalt, har vunnet Stanley Cup seks ganger, og er den eneste gjennom tidene som har ført to forskjellige lag til seier i den gjeve turneringen. Han har klart bragden fem ganger med Oilers og èn gang med New York Rangers.

Han er også den spilleren i NHLs historie som har gjort flest poeng i grunnserien, uten å vinne tittelen «Topscorer».

Edmoton Oilers jager en plass i sluttspillet. Laget er 9 poeng etter Minnesota Wild og Calgary Flames, som innehar den siste plassen som gir plass i sluttspillet.