Rundet historisk poengsum

Shaquille O’Neal rundet 25.000 poeng i NBA-karrieren mandag, men greide ikke å hjelpe Miami Heat til seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shaquille O`Neal rundet 25.000 poeng i NBA. Med det er han mestscorende av dagens spillere i verdens beste basketliga. (Foto: REUTERS/Marc Serota, UNITED STATES)Shaquille O`Neal rundet 25.000 poeng i NBA. Med det er han mestscorende av dagens spillere i verdens beste basketliga. (Foto: REUTERS/Marc Serota, UNITED STATES)

New York (NTB-AP): 34-åringen er mestscorende blant dagens NBA-spillere. Han rundet milepælen i første periode mot New York Knicks i Madison Square Garden, da han brukte musklene mot Knicks-spiller Malik Rose under kurven og la ballen inn.

O’Neal er den 14. spiller i historien med 25.000 NBA-poeng, men bare den sjuende med 25.000 poeng og minst 10.000 returer. De andre er Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Wilt Chamberlain, Moses Malone, Elvin Hayes og Hakeem Olawujon.

«Shaq» scoret 20 poeng mandag, men en straffemiss i siste minutt ble kostbar. Knicks gikk rett opp og satte en trepoenger, og Heat tapte til sist 93-99.

– Jeg er litt skuffet over meg selv. Om jeg kunne skyte straffer, ville jeg hatt 30.000 poeng, sa O’Neal.

Han må bære laget mens den andre stjernen Dwyane Wade er ute på grunn av en skulderskade, men har selv vært hemmet av skade denne sesongen og spilt bare 17 av de 56 første kampene.

Tirsdag står besøk i Det hvite hus på programmet for fjorårets NBA-mesterlag, som denne sesongen kjemper en innbitt kamp for å ta seg til sluttspill.

Personvernpolicy