Nær ny fotballtragedie

Nær ny fotballtragedie
Nær ny fotballtragedie
Artikkelen fortsetter under annonsen

For fotballfans vil tragediene Heysel og Hillsborough aldri bli glemt. I går kunne det ha skjedd igjen, på Fèlix Bolaert stadion i Lens.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: REUTERS/Ludovic Maillard (FRANCE)
Politiet fikk store problemer under gårsdagens Champions League kamp mellom Lille og Manchester United. Problemer de selv var årsaken til.

Under gårsdagens Champions League oppgjør mellom franske Lille og engelske Manchester United, gjorde politiet en tabbe som kunne gått riktig, riktig galt.

Ifølge BBC viser tv-bildene at politiet åpnet portene bak målet hvor Manchester United-fansen satt, ut mot nærliggende tribuneseksjoner.

Før kampen hadde flere United-fans fått kampbillett til plasser som var ment for hjemmesupporterne. Hensikten med å åpne portene bak det ene målet var å var å slippe United-fans med billetter i Lille-«områder», inn blant sine egne United-venner. Da startet problemene for politiet.

Politiet begynte å miste kontroll over situasjonen og måtte til slutt benytte tåregass mot supporterne til «The red devils». Flere United-fans måtte bæres vekk fra området og i sikkerhet. Det førte også til at United-keeper Edwin van der Saar spilte nesten hele første omgang med tåregass i øynene, og dermed så kampen med «dobbelt» syn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampen ble også skjemmet av at det ble kastet gjenstander fra tribunen og ut på banen, som blant annet traff United-back Gary Neville. United-manageren, Sir Alex Ferguson, var forbannet og klar i talen etter at kampen var over.

- Har aldri sett noe lignende, var noe av det skotten sa.

Selve kampen endte med 1-0 seier til Manchester United. I det 82. minutt skrudde Ryan Giggs et frispark rett i mål, uten at Lille-spillerne var klar over at Giggs hadde fått klarsignal til å skyte. Det oppstad heftige diskusjoner og Lille-spillerne gikk netsen av banen i protest.

Men med seieren har engelskmennene skaffet seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Old Trafford om 14 dager.

Ole Gunnar Solskjær var ikke med i United-troppen til gårsdagens kamp, og det ser ut til at veien er lang for en plass i startoppstillingen til ligalederen i Premier League. Han er for tiden fjerdevalget til Ferguson på topp, rangert bak Wayne Rooney, Henrik Larsson og Luis Saha.