Tromsø 2018Fikk ikke vite om OL-planer

Fikk ikke vite om OL-planer
Fikk ikke vite om OL-planer
Artikkelen fortsetter under annonsen

Grunneiere i Tromsø er rasende etter at de først i den offisielle OL-søknaden får vite at Tromsø 2018 har olympiske planer for deres eiendom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var først da OL-søknaden mandag ble lagt fram for styret i Norges Idrettsforbund, at flere berørte grunneiere fikk brev om planene, melder NRK.

– Det er for dårlig. Vanligvis tar man seg ikke til rette og disponerer en eiendom uten å snakke med eier. Det blir nesten som å snakke om tyveri, sier grunneier Ole Reidar Myrland.

Han representerer flere grunneiere fra Skjelnan til Movika som ifølge OL-søknaden vil bli berørt av et multianlegg for ski og langrenn.

Til ABC Nyheter sier Myrland at han savner kommunikasjon med Tromsø 2018.

- Vi hadde et styre som ble satt opp i forhold til de planer som forelå for OL i 2014. Da ble vi tatt med i prosessen, men ikke nå. Vi har ikke blitt kontaktet i det hele tatt, sier Myrland på telefonen.

Også grunneiere i Balsfjord klager på den lukkede prosessen fram til søknaden ble presentert. Først for en uke siden ble Johan Nilsen informert om at Tromsø 2018 planlegger å bruke Blåtind i Balsfjord til utfor og alpint.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De har gått bak ryggen min. De burde ha kommet med det for lenge siden og informert om planene, sier Nilsen til NRK.

Nestleder i styringsgruppa, Gunnar Wilhelmsen, har forståelse for at de som eier områder som vil bli berørt ikke synes de har fått nok informasjon.

– Det tar vi på alvor, og vi vil komme i en dialog med grunneierne i forhold til de spørsmål som de måtte ha, sier Wilhelmsen.

Han sier at flere av de berørte grunneierne ble kontaktet da Tromsø forberedte en søknad om vinter-OL i 2014, men at OL-selskapet i Tromsø skal gjøre noe med at grunneierne føler de har vært utsatt for en dårlig dialog.