RBK tapte 30 millioner

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg fikk et driftsunderskudd på 30 millioner i fjor, men ekstraordinære inntekter kutter underskuddet til det halve.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg hentet Steffen Iversen fra Vålerenga foran 2006-sesongen, men har bare bokført 3,2 millioner i spiller- og overgangskostnader. (foto: Scanpix)Rosenborg hentet Steffen Iversen fra Vålerenga foran 2006-sesongen, men har bare bokført 3,2 millioner i spiller- og overgangskostnader. (foto: Scanpix)

Dermed er tallene som presenteres for medlemmene på årsmøtet i neste uke ikke fullt så dramatiske.

Momsrefusjon på 10 millioner og inntekter fra mesterligaspill i 2005 på 6 millioner kutter underskuddet i Rosenborg-konsernet til 14 millioner.

- Jeg kan bekrefte at tallene stemmer. Men allerede neste år vil RBK gå med et langt mindre underskudd, og i 2008 er det sannsynlig at dette tallet går i null, sier klubbdirektør Nils Skutle til Adresseavisen.

Han begrunner stygge regnskapstall med avskrivning av spillerkontrakter tilsvarende om lag 11 millioner, og klubbens ønske om å holde den sportslige satsingen oppe.

- Vi kunne sikkert fått til et plussbudsjett. Men da måtte vi solgt unna spillere og bremset satsingen vår på spillerutvikling. Vi føler at det er riktig å investere i laget med tanke på at vi skal forsøke å kvalifisere oss for mesterligaen til høsten, forklarer Skutle.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selve klubben Rosenborg fikk et underskudd på vel 7,9 millioner. Uten Champions League-spill raste billettinntektene fra 51,6 til 35,2 millioner og utbetalingene fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA) falt fra 51,2 til 12,7 millioner.

«For å øke våre inntekter ytterligere, må vi bygge og utvikle en enda sterkere markedsorganisasjon for å sikre at vi kan øke den sportslige satsningen. I dette bildet er mediaområdet et satsningsområde hvor vi ser for oss et betydelig potensiale fremover», skriver styret i årsberetningen.

Mens RBK-konsernets omsetning falt fra vel 209,2 til 173,4 millioner i fjor, forsvant 44 millioner av klubbens 2005-inntekter (fra 184,9 til 140,7 millioner).

Klubben satt i fjor for øvrig ny tilskuerrekord med et Lerkendal-snitt på 19.460 oppmøtte.

Sjekk Rosenborg-regnskapene her.