RBK tapte 30 millioner

Rosenborg fikk et driftsunderskudd på 30 millioner i fjor, men ekstraordinære inntekter kutter underskuddet til det halve.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg hentet Steffen Iversen fra Vålerenga foran 2006-sesongen, men har bare bokført 3,2 millioner i spiller- og overgangskostnader. (foto: Scanpix)Rosenborg hentet Steffen Iversen fra Vålerenga foran 2006-sesongen, men har bare bokført 3,2 millioner i spiller- og overgangskostnader. (foto: Scanpix)

Dermed er tallene som presenteres for medlemmene på årsmøtet i neste uke ikke fullt så dramatiske.

Momsrefusjon på 10 millioner og inntekter fra mesterligaspill i 2005 på 6 millioner kutter underskuddet i Rosenborg-konsernet til 14 millioner.

- Jeg kan bekrefte at tallene stemmer. Men allerede neste år vil RBK gå med et langt mindre underskudd, og i 2008 er det sannsynlig at dette tallet går i null, sier klubbdirektør Nils Skutle til Adresseavisen.

Han begrunner stygge regnskapstall med avskrivning av spillerkontrakter tilsvarende om lag 11 millioner, og klubbens ønske om å holde den sportslige satsingen oppe.

- Vi kunne sikkert fått til et plussbudsjett. Men da måtte vi solgt unna spillere og bremset satsingen vår på spillerutvikling. Vi føler at det er riktig å investere i laget med tanke på at vi skal forsøke å kvalifisere oss for mesterligaen til høsten, forklarer Skutle.

Selve klubben Rosenborg fikk et underskudd på vel 7,9 millioner. Uten Champions League-spill raste billettinntektene fra 51,6 til 35,2 millioner og utbetalingene fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA) falt fra 51,2 til 12,7 millioner.

«For å øke våre inntekter ytterligere, må vi bygge og utvikle en enda sterkere markedsorganisasjon for å sikre at vi kan øke den sportslige satsningen. I dette bildet er mediaområdet et satsningsområde hvor vi ser for oss et betydelig potensiale fremover», skriver styret i årsberetningen.

Mens RBK-konsernets omsetning falt fra vel 209,2 til 173,4 millioner i fjor, forsvant 44 millioner av klubbens 2005-inntekter (fra 184,9 til 140,7 millioner).

Klubben satt i fjor for øvrig ny tilskuerrekord med et Lerkendal-snitt på 19.460 oppmøtte.

Sjekk Rosenborg-regnskapene her.


Personvernpolicy