Norsk gull i utfor

Aksel Lund Svindal (24) tok et overlegent VM-gull i utfor i Åre søndag. Det var Norges første VM-gull i utfor noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her kjører Aksel Lund Svindal ned til seier i utfor. Det er første gang Norge tar VM.gull i disiplinen. (Foto: Tor Richardsen / SCANPIX)Her kjører Aksel Lund Svindal ned til seier i utfor. Det er første gang Norge tar VM.gull i disiplinen. (Foto: Tor Richardsen / SCANPIX)

Åre (NTB): 24-åringen fra Romerike kjørte ned til 1.44,68 og slo nestemann, kanadieren Jan Hudec, med hele 72 hundredeler. Den svenske veteranen Patrik Järbyn tok bronsemedaljen, 97 hundredeler bak Lund Svindal.

Fire ganger tidligere har Norge tatt sølv i en VM-utfor (Atle Skårdal i 1993, Lasse Kjus 1997 og 1999 og Kjetil André Aamodt 2003).

Men Lund Svindal er den første nordmannen med gull i alpinsportens gromdisiplin.

Personvernpolicy