Meny

Petter Solberg ferdig i Sverige

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Solberg kjørte seg fast i en grøftekant og tapte 14 minutter på 10. fartsprøve i Rally Sverige lørdag morgen. Dermed er VM-runden ødelagt for Petter Solberg.

Petter Solberg er ute av kampen om seieren i Rally Sverige (Foto Micke Fransson / SCANPIX)Petter Solberg er ute av kampen om seieren i Rally Sverige (Foto Micke Fransson / SCANPIX)

Henning Solberg tjente på brorens uhell og rykket opp til 3. plass sammenlagt, 46,9 sekunder bak Marcus Grønholm, som leder foran Sébastian Loeb.

- Petter sto i en grøft. Jeg tror han kommer, men seinere, sa Sebastien Loeb til Sveriges Radio Värmland.

Loeb startet rett etter Solberg og så hva som skjedde med Sydeberg-gutten.

Først 14 minutter etter Loeb og Grönholm kjørte Petter inn til desidert sisteplass på fartsprøven.

Da Petter omsider kom til serviceområdet var Petter Solberg skuffet.

- Nå er jeg bare utrolig lei meg. Men sånn er det, sånn er denne sporten, sa han etter målgang.

- Vi satte oss fast i grøfta, og kom ikke opp igjen. Vi tapte veldig mye tid. Jeg hadde understyring, så kom jeg bare ut i grøfta.

Petter Solberg hadde store problemer med å komme løs etter uhellet. Rundt 20 personer hjalp til for å få Solbergs bil på veien.

For Henning Solberg blir det en tøff kamp å beholde 3.-plassen. Finnen Mikko Hirvonen jager tre tideler bak den norske Ford-kjøreren.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus