Real Madrid verdens rikeste klubb

Real Madrid topper listen over de rikeste fotballklubbene i verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ruud van Nistelrooy og Real Madrid topper lista over de rikeste klubbene i verden (Foto: REUTERS/Sergio Perez, SPAIN)Ruud van Nistelrooy og Real Madrid topper lista over de rikeste klubbene i verden (Foto: REUTERS/Sergio Perez, SPAIN)

Spanske Real Madrid er for tiden inne i en blindgate på selve banen. Men økonomisk gjør «Los Galacticos» det sterkt.

Revisjonsfirmaet Deloitte har offentliggjort lista over de rikeste klubbene i verden, og den toppes av de hvite fra Madrid. Listen utarbeides etter hvilke klubber som har størst omsetning.

Manchester United har i åtte år toppet listen, men i år må de se Real Madrid, Barcelona og Juventus foran seg. England er imidlertid godt representert på lista - hele åtte klubber er inne på topp 20.

Størst overskudd i England


Dersom en ser isolert sett på klubbenes inntjening, er lista en helt annen.

Den listen topper Manchester United med svimlende 49,7 millioner pund, som tilsvarer cirka 609 millioner norske kroner.

Deloitte har tatt med i beregningene inntekter fra billettsalg, salg av supporter-effekter og andre varer, samt TV-avtaler for klubbene. Det er ikke tatt med omsetning fra spilleroverganger.

Deloitte tror videre at United vil komme sterkt tilbake. Grunnen er Old Trafford, hjemmebanen til «The red devils», sin utvidede kapasitet og at en ny og forbedret TV-avtale er på trappene fra neste sesong av.

Deloitte spår også at denne avtalen vil medføre en sterk dominans fra engelske klubber på lista for neste år. Trolig vil rundt halvparten av lagene har tilhold på balløya.

Her er listen over de rikeste klubbene i verden:

1) Real Madrid: £202m
2) Barcelona: £179.1m
3) Juventus: £173.7m
4) Man Utd: £167.8m
5) AC Milan: £165m
6) Chelsea: £152.8m
7) Inter Milan: £142.8m
8) Bayern München £141.5m
9) Arsenal: £133m
10) Liverpool: £121.7m


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus