Håvard Bøkko er frisk og klar

Håvard Bøkko er friskmeldt til allround-VM i skøyter, men gullet vil vil gå til USA, Italia eller Nederland tror sportssjefen i skøyteforbundet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Håvard Bøkko er klar for helgens mesterskap. Håpet er å komme blant de seks beste i sammendraget (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)Håvard Bøkko er klar for helgens mesterskap. Håpet er å komme blant de seks beste i sammendraget (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)

- Håvard Bøkko er klar til helgen. Han har trent godt de siste ti dagene og vi ser frem til helgens mesterskap, sier sportssjefen i skøyteforbundet, Øystein Haugen, til Neste Klikk.

Et av Norges største håp har vært syk en periode, men sportssjefen avkrefter at Bøkko ikke er klar for VM.

- Håvard har kjørt noen tempoøkter på trening de siste dagene og det ser riktig så bra ut. Vi vet ikke helt hvor han står, men har er i orden forsikrer Øystein Haugen.

Denne helgen er det allround-VM i nederlandske Heerenveen. Sportssjefen er dempet med tanke på de helt store resultatene for de norske løperne.

- Vi håper å få både Håvard Bøkko og Eskil Ervik inne blant de seks beste i sammendraget. Når det gjelder unggutta Sverre Haugli og Henrik Christiansen, håper vi på deltagelse på 10.000 meter. Noe annet kan vi ikke forvente, sier sportsjefen videre.

- Når det gjelder Maren Haugli satser vi på en plassering blant de ti beste i sammendraget, sier Haugen videre på telefon fra Heerenveen.

Hjemmebane kan avgjøre


Sportssjefen tror kampen om sammenlagt-gullet vil stå mellom tre løpere.

- Det blir enten Shani Davis (USA), Enrico Fabris (Italia) eller Sven Kramer (Nederland) som tar gullet, sier Haugen.

- Jeg tror mye vil bli avgjort på 500 meter. Det er Kramers svakeste distanse i forhold til de andre, men om han kommer seg i mål under sekundet bak Davis og Fabris kan det bli spennende. 10.000 meter vil da avgjøre hvem som vinner. Ett sekund på 500 meter tilsvarer ti sekunder på 10.000 meter, så det er veldig viktig for Kramer at han ikke havner for langt bak på sprint-distansen. Men ti sekunder, eller mindre, kan han klare, fortsetter Haugen.

Mesterskapet går på Thialf isstadion, og det tror Haugen kan bli avgjørende til slutt.

- Siden Kramer er på hjemmebane, og det nederlandske publikum alltid gir god støtte til sine egne løpere, kan han klare det. Det vil bli jevnt og det er umulig å si hvem som står på toppen til slutt, men jeg har tro på Sven Kramer, sier Øystein Haugen til Neste Klikk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus