Nordmann trener verdens dyreste klubb

Markedsverdien til den danske klubben FC København (FCK) er enorm. Så høy at den prises til verdens dyreste børsnoterte klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ståle Solbakken og Brede Hangeland (bak) spiller viktige roller i klubben med den høyeste markedsverdi i verden (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)Ståle Solbakken og Brede Hangeland (bak) spiller viktige roller i klubben med den høyeste markedsverdi i verden (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)

Nyhetsbyrået Bloomberg har lagt frem indeksen til verdiene på klubber rundt om i verden. Og det er danske «drenge» som topper lista.

Konsernet som står bak FC København, Parken Sport og Entertainment i dag en markedsverdi på hele 4,2 milliarder kroner.

Mye av dette skyldes en formidabel vekst på børsen. I 2006 steg FCK-aksjene med ikke mindre enn 146 prosent, og har foreløpig i 2007 steget med ytterligere 20 prosent.

Neste lag på lista, engelske Arsenal, har en verdi på 3,7 milliarder kroner, hele 500 millioner mindre enn klubben til Ståle Solbakken.

Det er kun fire lag i verden som har en markedsverdi på en milliard eller mer. Etter FCK og Arsenal følger italienske Juventus og nederlandske Ajax fra Amsterdam, med en verdi på henholdsvis 2 miliarder og 1,3 milliarder kroner.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus