Meny

Ammo-feil felte Frode

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ødelagt patron knuste håpet om VM-gull på mixed-stafetten for Frode Andresen (33) og co.

Med Frode Andresen på siste etappe tok Norge torsdag bronse i mixed stafett i VM i skiskyting i Anterselva. Foto: Heiko Junge/SCANPIXMed Frode Andresen på siste etappe tok Norge torsdag bronse i mixed stafett i VM i skiskyting i Anterselva. Foto: Heiko Junge/SCANPIX

Anterselva (NTB): På siste skyteserie var ankermann Andresen så å si i rygg på svenske Carl Johan Bergman. To skudd rett ned - og «klikk».
- Slikt hender kanskje på ett av 50.000 skudd. Sist jeg var utsatt for klikkskudd var for fem-seks år siden på en treningsøkt. Og her skjer det i VM, sa Andresen oppgitt og litt lei seg til NTB.

Tora Berger, Jori Mørkve, Emil Hegle Svendsen og Andresen endte med bronsemedaljer bak verdensmester Sverige og sølvvinner Frankrike.

- Jeg mistet konsentrasjonen og måtte ned på stokken fem ganger for å plukke ekstraskudd. Jeg måtte faktisk begynne å telle etter om jeg hadde nok. Klikkskuddet ville truffet midt i, for sånt kjenner man på avtrekket, hevdet 33-åringen fra Hønefoss.

Var defekt


Trolig var det tennsatsen som skal antenne drivladningen - eller selve kruttet - som var defekt i patronen. Feilen stammer fra produsenten og kan ikke lastes noen. Iallfall ikke utøveren selv.

Skiskytterne bruker såkalt salongammunisjon, kaliber 22 (5,6 mm), og utøverne bestemmer selv type ammunisjon de skal benytte på bakgrunn av egne tester.

- Jeg føler vi kunne tatt gullet om det ikke hadde skjedd, og jeg kunne gått en svært god etappe. De tre andre gjorde jobben sin, særlig Jori (Mørkve). Før stafetten trodde jeg vi ville greie en topp seksplassering, men neppe medalje. Så jeg må uansett være fornøyd, sa Frode Andresen.

Marerittstart


Han fikk en marerittstart også på første liggende skyting. Feilvurdering av vinden ga tre bom på de tre første skuddene, men tvang ned blinkene med ekstraskudd og tapte likevel ikke all verden.

- Et mareritt jeg ikke skjønte noe av. Serien var bra, men skuddene satt i kanten.

I sporet gikk Andresen kraftig innpå Sverige og Frankrike på sisterunden, men alt det tapte var lagt igjen på standplass - mest på grunn av klikkskuddet.

Lørdag går den «ordentlige» stafetten, og der satser Norge for fullt.
- Jeg tåler ikke en ankeretappe til. Om jeg skal gå, får det bli annen eller tredje etappe som vanlig. VM-stafetten er ikke rette stedet å gå karrierens første sisteetappe, mente ankermanndebutanten.

Norge sparte Ole Einar Bjørndalen og Linda Grubben med tanke på økte seierssjanser senere i mesterskapet. Lørdag er det stafett for menn og fellesstart for kvinner. Siste dag søndag går kvinnene stafett og mennene fellesstart. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus