Nye muligheter i Anterselva

Linda Grubben er Norges joker og store håp under dagens 15 kilometer i skiskytter-VM i Anterselva. Hennes stabile skyting kan bli nøkkelen til suksess.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag blir det viktig å treffe blink for jentene. Med «fullt hus» kan Linda Grubben gå til topps (Foto: Primoz Lovric / SCANPIX)I dag blir det viktig å treffe blink for jentene. Med «fullt hus» kan Linda Grubben gå til topps (Foto: Primoz Lovric / SCANPIX)

I dag står 15 km på programmet for jentene våre. Vårt store - og dessverre eneste - håp er Linda Grubben.

Distansen favoriserer de gode skytterne, de som har roen og tålmodigheten i seg på standplass. Et minutt tillegg for hver bom koster dyrt. Poirèe viste veien i går, og i dag har jeg stor tro på at Linda skal lykkes.


Artikkelen er skrevet av Knut H. Sundar

Hun har vist en klar oppadgående kurve, både med hensyn til det å være kald og rolig på standplass og farten i sporet. Hun er klok og kald i hodet, også i pressede situasjoner. Hennes opphenting og avslutning på jaktstarten stod det virkelig respekt av.

I dag har hun valgt et tidlig startnummer og går ut som nummer 13. Våre andre jenter som går er: Tora Berger (18), Liv Kjersti Eikeland (19) og Ann Kristin Flatland (76). De fleste av favorittene går ut i første gruppe mens de tyske jentene har valgt gruppe 2.

Det blir spennende å se om jentene lykkes bedre med valg av startnummer enn guttene i går. Vi setter vår lit til Linda Grubben, eller «GullGrubben», om dere vil.

Konkurransen har blitt tøff og det er mange som kan gå helt til topps. Deriblant sølv- og bronsevinner fra jaktstart og sprint, Anna Carin Olofsson. Tyske Kati Wilhelm er alltid å regne med, sammen med Henkel og Glagow. Også et par franske utøvere kan blande seg helt i toppsjiktet på en god dag. Russland har gode skyttere som kan bringe dem helt til topps på 15 km, der Guseva og Gregorin er blant de beste.

Verdig fransk vinner


Selv om gårsdagens prestasjoner ikke stod helt i stil med hva man forventet av våre dyktige mannlige skiskyttere, skal man ikke grave seg ned av den grunn. Raphael Poirée var en verdig vinner, og mange unte den franske skiskytteratleten denne etterlengtede seieren. De siste årene har han slitt litt i motbakke, og når det nå endelig lykkes for ham i et VM, gir han også beskjed om at dette blir hans siste sesong.

Alt direkte på TV, med Liv Grete og lille Emma. Det var noe Kjetil André Aamodtsk over hans sorti.

Tre OL-medaljer, 15 VM-medaljer, derav sju gull. I tillegg har han vunnet verdenscupen hele fire ganger. Han er i samme klasse som Ole Einar Bjørndalen.

Gårsdagens 20 km menn var en stor opptur for Frode Andresen, som virkelig viste skyting av god kaliber. Allikevel litt surt med fjerdeplass, etter kun å ha bommet én gang. Han bør få gå stafetten og fellesstarten fremfor Lars Berger.

Berger bør etter min mening satse på spesial-langrenn fremover.

Noen er best uten ball. Berger er best uten gevær.


Relaterte saker

* Fransk fulltrefer i Anterselva

* Norsk gulldag i Anterselva?


Personvernpolicy