Mektig mann vil ha VM-runde til Norge

Den mektigste mannen innen motorsport mener Norge bør arrangere VM-runde i Rally også i 2008.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanskje får vi se Petter Solberg på norske veier også i 2008. (Foto Micke Fransson / SCANPIX)Kanskje får vi se Petter Solberg på norske veier også i 2008. (Foto Micke Fransson / SCANPIX)

- Det koster veldig lite ekstra å ha med Norge helgen etter VM-runden i Sverige. Derfor synes jeg vi bør kjøre i Norge også neste år, sier David Richards til VG i dag.

En av rallysirkusets mektigste personer, David Richards, har eierinteresser både i selskapet som har de kommersielle rettighetene til hele rally-VM og i selskapet som driver Subaru-teamet. Han har gjennom sin posisjon stor påvirkning på hva som skjer innen rallysporten. Dersom han får gjennomslag for sitt syn, kan det gå mot VM-runde i Norge også i 2008.

I tillegg til at det er økonomisk gunstig å legge en VM-runde til Norge helgen etter at brødrene Solberg, Sebastian Loeb og resten av verdensstjernene har vært i Sverige, legger Richerds vekt på liten TV-konkurranse i februar.

- Konkurransen på TV-kanalene er heller ikke så stor i februar. To spektakulære VM-rally er derfor veldig bra på denne tiden, sier Richards videre til avisen.

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) har gjort det klart at det kun er snakk om Norge som arrangør i 2007. Grunnen er at de ønsker å teste ut flere mulige steder som kan arrangere en VM-runde.

Even Wiger, leder av Rally Norway, sier at han forholder seg til FIA sitt foreløpige nei til Norge som arrangør neste år.

- Vi skal gjøre så godt vi kan neste uke, men det er ingen grunn til å tro at det blir noe Rally Norway i 2008, sier Wiger til NRK.

Fredag 16. februar dras VM-runden i Norge i gang. Første fartsetappe starter på Løten, og det hele avsluttes med en etappe i området rundt Elverum.

Personvernpolicy