Får Hareide noen svar mot Kroatia?

I dag spiller Norge treningskamp mot Kroatia. Det er på tide at profiler med klubbsuksess også presterer godt på landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er på tide at Morten Gamst Pedersen viser stabilitet på landslaget (Foto: Lise Åserud / SCANPIX)Det er på tide at Morten Gamst Pedersen viser stabilitet på landslaget (Foto: Lise Åserud / SCANPIX)

Analyse av Knut H. Sundar

Morten Gamst Pedersen er i knallform og scoringshumør i Blackburn om dagen. I kveld forventer jeg å se Gamstens fryktede innleggsfot, og at han legger de samme frispark som han gjør på klubblaget.

Også John Carew scorer igjen. Denne gang for sin femte utenlandske klubb, Aston Villa. Han blir nesten omtalt som en frelser for Villa. Hvor lenge det varer får vi første vite om en måned eller to.

Jeg håper vi får se Carews berømte rykk, der han bare fosser igjennom kroatenes forsvarmur og putter ballen i nettet.

Gamst Pedersen og Carew må snart se å vise noe på landslaget, for det er mange gode klubbspillere som aldri presterer i landslagstrøya.

Ole Gunnar Solskjær, som sliter benken og tribunen på Old Trafford, skryter Carew opp i skyene som en spiss det nesten er umulig å spille mot. Han mener at Carew er enhver midtstoppers skrekk.

Personlig tror jeg det ofte kan være mye verre å spille mot typer som Solskjær. Han bare dukker opp som fra «troll i eske» og putter inne den ene goalen etter den andre.

Carew er mye enklere å lese. Han mangler også mye på teknikken og blikket for sine medspillere.

John Arne Riise leverer også solide varer for Liverpool, men har heller ikke slått helt til på landslaget. Personlig ville jeg satt ham opp på kanten i midtbaneleddet, hvor laget kan utnytte hans hurtighet og skuddstyrke på en bedre måte.

Marius Johnsen ville vært et mye bedre valg enn Riise på backplass.

I kveld håper jeg laget vil vise offensive takter mot mot et teknisk og fysisk spillende Kroatia.

Men: Hvis vi ser fremover i tid, og til de oppgaver som venter der, tror jeg Norge skal få store problemer med å kvalifisere seg til EM.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus