Vil ha svorsk OL

Det kan bli en skandinavisk duell om OL i 2018, men FIS-president og IOK-medlem Gian Franco Kasper (63) mener Trondheim og Åre bør søke sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FIS-president Gian Franco Kasper anbefaler en felles OL-søknad fra Trondheim og Åre. - En glimrende idé, sier den mektige Foto: REUTERS/ Ruben Sprich/ ScanpixFIS-president Gian Franco Kasper anbefaler en felles OL-søknad fra Trondheim og Åre. - En glimrende idé, sier den mektige Foto: REUTERS/ Ruben Sprich/ Scanpix

- En felles søknad fra disse to stedene er en glimrende idé, sier den mektige FIS-presidenten Gian Franco Kasper til Adresseavisen.

- Jeg kjenner både Trondheim og Åre godt. Trøndelag har sterke tradisjoner for langrenn. Åre er et alpinsted i toppklassen. Værnes er en flyplass med gode, internasjonale forbindelser, sier han.

Ifølge FIS-presidenten er det ikke noe som hindrer at to nasjoner går sammen om å levere én OL-søknad.

- Det har skjedd før at man samarbeider på tvers av landegrensene. Poenget er at én by må stå som søker, og den olympiske komiteen i det aktuelle landet må stille seg bak søknaden. Men dette er egentlig bare formaliteter. Da Helsingfors søkte OL, ville de for eksempel legge alpinøvelsene til Lillehammer eller Sälen i Sverige. Det er ikke noe problem for IOK. Østerrikske Salzburg samarbeider med tyske Brechtesgarden om en OL-søknad for 2014, sier Kasper.

Han mener det er å mulig for Trondheim og Åre å lage et kompakt OL.

- Avstanden mellom Trondheim og Åre er ikke lang. Selv har jeg faktisk kjørt de 16 milene på under to timer. Politiet var riktignok ikke så glade for det, men ellers gikk det fint, sier Kasper til Adresseavisen. (©NTB)

Personvernpolicy