Begravelsen fulgt av tusenvis

Den drepte italienske politimannen Filippo Raciti ble gravlagt mandag. Flere tusen hadde møtt opp for å gi ham et minneverdig farvel. Begravelsen ble sendt direkte på TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den italienske pilitimannen Fillipo Raciti ble mandag gravlagt i Catania. Raciti ble drept under opptøyene som oppstod i forbindelse med serie A-kampen mellom Catania og Palermo fredag (Foto: REUTERS/Antonio Parrinello, ITALY)Den italienske pilitimannen Fillipo Raciti ble mandag gravlagt i Catania. Raciti ble drept under opptøyene som oppstod i forbindelse med serie A-kampen mellom Catania og Palermo fredag (Foto: REUTERS/Antonio Parrinello, ITALY)

Catania (NTB-DPA): 38-åringen ble drept under opptøyene som oppsto i forbindelse med serie A-kampen mellom Catania og Palermo fredag.

Katedralen i Catania var tettpakket. Politiske ledere, myndighetspersoner, spillere, slektninger og folk flest hadde møtt opp. Hovedflyplassen i Roma holdt ett minutts stillhet til minne om Raciti.

Obduksjonen viser at Raciti døde av leverskader. Trolig fikk han dem som følge av slag eller spark før han ble truffet av en hjemmelaget bombe.

All fotball i Italia ble stanset på grunn av drapet. 30 personer er arrestert etter opptøyene, blant annet fire senegalesere som skal ha oppbevart fyrverkeri og eksplosiver for Catania-fansen.

Det italienske forbundet diskuterer om de skal stanse alt seriespill i Italia i et år. Flere mener at drastiske tiltak må til for å få bukt med den økende volden knyttet til italiensk fotball.

Pave Benedikt fordømte mandag den økende volden i fotballen.
©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus