OL-vinnerne blir eldre og eldre

Under Lillehammer-OL var de norske medaljevinnerne 25 år. Under fjorårets vinterleker var vinnerne fem år eldre i snitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skiskytteren Halvard Hanevold (37) vant to medaljer i Torino-OL, og sa nylig at han ønsker å fortsette til og med VM i 2011 (Foto: Primoz Lovric / SCANPIX).Skiskytteren Halvard Hanevold (37) vant to medaljer i Torino-OL, og sa nylig at han ønsker å fortsette til og med VM i 2011 (Foto: Primoz Lovric / SCANPIX).

Av Mads Kvernen Kleppe

- Fortsetter utviklingen slik, så kan Vegard Ulvang gjøre comeback i OL i 2018, spøkte toppidrettssjef Jarle Aambø under et OL-seminar på Idrettshøgskolen onsdag ettermiddag.

43-årige Ulvang, som nå er leder i Det internasjonale skiforbundet (FIS) og jobber med å fronte Tromsøs OL-søknad, smilte bredt fra sin plass i salen.

Dagens 19-åringer vinner i 2018


- Hvis aldersfordelingen holder seg stabilt på 2006-nivå, er det dagens 19-åringer som blir kjernen i den norske OL-troppen i 2018, sier Aambø til Neste klikk.

Og utdyper:

- I dag holder idrettsutøverne på lenger enn før, fordi toppidrett nå har blitt en yrkesvei med inntekter. Men det at veteranene holder i flere år, gjør det kanskje tøffere for de yngre å nå opp.

- Hva har dere tenkt å gjøre med denne tendensen?

- Dette sier noe om at vi må bruke mer ressurser på unge utøvere - vi må ikke glemme de som kommer bak de beste. Nå er vi inne i en målprosess sammen med særforbundene, og da er det naturlig at vi staker ut fremtidsvalg også med dette i bakhodet, sier Jarle Aambø.

83,7 millioner til Olympiatoppen


På årets første idrettsstyremøte i midten av januar fikk toppidrettssjefen et 2007-budsjett på 83,7 millioner kroner. Tidligere har Aambø sagt at han trenger 100 årlige millioner for å holde følge med konkurrentene.

- Det er vårt kortsiktige behov, og det jobbes hardt for at vi skal nå opp dit etter hvert. Men vi har vært gjennom en tøff økonomisk periode.

Etter at økonomien i Idrettsforbundet brøt sammen i begynnelsen av 2004 måtte toppidrettssjefen kutte budsjettet fra rundt 90 til 60 millioner. Deretter har det gått sakte oppover.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus