Laget til alpin-VM er klart

Herrelaget til alpin-VM er tatt ut. I lys av prestasjoner fra den senere tiden, ser det ikke ut til at man kan forvente det helt store medaljedrysset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bare Aksel Lund Svindal det stilles forventninger til når alpin-VM starter i helgen. Mesterskapet går av stabelen i svenske Åre (Foto: REUTERS/Mike Segar)Det er bare Aksel Lund Svindal det stilles forventninger til når alpin-VM starter i helgen. Mesterskapet går av stabelen i svenske Åre (Foto: REUTERS/Mike Segar)

Landslagssjef Marius Arnesen har gitt Bjarne Solbakken, Hans Petter Buraas, Truls Ove Karlsen og Lars Myhre billett til alpin-VM.

Sammen med verdenscup-leder Aksel Lund Svindal, skal de forsvare gode norske resultater fra alpine mesterskap de siste årene.

Dempet optimisme


Tirsdag kveld var det kveldsrenn i østerrikske Schladming. Aksel Lund Svindal kjørte inn til en 13. plass, noe han ikke er helt fornøyd med.

- Dette viser vel i hvert fall at jeg ikke er noen medaljekandidat i slalåm, sa han til NTB etter rennet.

Han tangerte årsbeste i disiplinen tirsdag, men det var mager trøst: han ble slått av vinneren Benjamin Raich med 1,82 sekund.

Resten av det norske laget skuffet stort. Lars Myhre kom til mål i første omgang, men var sjanseløs på å kvalifisere seg til finaleomgangen med sin 40.-plass. Truls Ove Karlsen, Hans Petter Buraas og Andreas Nilsen kjørte ut før de var kommet halvveis ned i traseen i førsteomgangen.

Til tross for dårlige resultater, både i går og tidligere i sesongen, sendes disse til VM i Åre, men det det er bare gjennom Aksel Lund Svindal vi kan håpe på tider som gir edelt metall.

Relaterte saker i Neste Klikk:

* Sliter med å finne slalåmformen

* Søstre tatt ut til VMPersonvernpolicy