Sliter med å finne slalåmformen

Verdenscupsjef Marius Arnesen innrømmer overfor NTB at han sliter med å knekke slalåmkoden og finne veien til suksess for slalåmkjørerne på verdenscuplaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alpinsjef Marius Arnesen er bekymret for de norske slalåmgutta. Om tre uker er det VM-slalåm og foreløpig er det bare Aksel Lund Svindal som har prestert tilfredstillende i verdenscupen. (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)Alpinsjef Marius Arnesen er bekymret for de norske slalåmgutta. Om tre uker er det VM-slalåm og foreløpig er det bare Aksel Lund Svindal som har prestert tilfredstillende i verdenscupen. (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)

- Aksel Lund Svindal er der han skal være. Han blomstrer og har gjort en fantastisk innsats i år. Jeg kjempefornøyd med ham, men de resterende fem-sjettedeler av laget er jeg ikke fornøyd med i det hele tatt. Vi leter etter veien til suksess for dem. Det er ingen hemmelighet, sier Marius Arnesen til NTB.

De norske løperne befinner seg i Rohrmoos. De lader opp til tirsdagens kveldsrenn i Schladming.

- Det er ikke noen sovepute for oss at vi har Aksel Lund Svindal som en klar ener og leder av verdenscupen, for vi vet jo at de andre på laget er gode utøvere også. Det er tungt å se hvor hardt de jobber uten at det gir seg utslag i gode resultater, sier Arnesen.

Han understreker at veien fra suksess til fiasko er spesielt kort i slalåm, og bruker sveitseren Marc Berthod som et eksempel på det.

- For bare noen uker siden hadde han samme startnummer som alle våre bortsett fra Svindal. Så vant han et renn, og nå kjører han i første pulje. Det er derfor ikke så mye som skal til for å snu den negative trenden vi er inne i når det gjelder slalåm, sier verdenscupsjefen.

Videotrening


Det var bare Aksel Lund Svindal som fikk kjøre i finaleomgangene i de to slalåmrennene i Kitzbühel. Lørdagens renn var preget av svak norsk innsats. Søndag kjørte Truls Ove Karlsen, Hans Petter Buraas, Lars Myhre og Andreas Nilsen ut i tur og orden.

- Tirsdag morgen har vi lagt opp til en ekstra treningsøkt for våre løpere. Da skal vi ha ei økt helt for oss selv. Dessuten har vi studert videoopptak fra Kitzbühel. Vi har sett på hva Jens Byggmark og de beste gjør.

- For oss gjelder det å få selvtillit inn i laget. Det hersker det ingen tvil om, mener Arnesen.

Selv om det gikk skikkelig dårlig i Kitzbühel, med Aksel Lund Svindals 13.-
og 16.-plass som beholdning fra de to slalåmrennene, gir ikke Arnesen eller de andre norske slalåmkjørerne opp. De satser på ny frisk i Schladming.

- Det er ingen tvil om at alle våre er i stand til å kvalifisere seg for finaleomgangene under skikkelige forhold. Det håper vi å få her, sier Arnesen, selv om det var håpløse forhold mandag ettermiddag.

Bratt


- Vi skal ta en skikkelig vurdering etter kveldsrennet tirsdag. Det er den første skikkelige bratte traseen for slalåm denne sesongen. Jeg mener det kan være en stor fordel for Truls Ove Karlsen og Hans Petter Buraas å få prøve seg her i Schladming, og jeg mener helt klart at profilen på bakken har større betydning enn forholdene, sier Arnesen til NTB.

Arnesen håper å få Hans Petter Buraas (venstre) og Lars Myhre (høyre) i form til VM. I midten Aksel Lund Svindal (Foto: Tor Richardsen / SCANPIX)Arnesen håper å få Hans Petter Buraas (venstre) og Lars Myhre (høyre) i form til VM. I midten Aksel Lund Svindal (Foto: Tor Richardsen / SCANPIX)

Det norske VM-laget kommer til å bli formelt tatt ut etter tirsdagens renn. Det ligger i kortene at ved siden av Aksel Lund Svindal, kommer Bjarne Solbakken til å få klarsigna. Truls Ove Karlsen og Hans Petter Buraas, som har kvalifisert seg for hver sin finaleomgang i slalåm denne sesongen, vil mest sannsynlig også få være med til VM, samt Lars Myhre som har en god plassering i superkombinasjonen.

Men det som opptar landslagssjef Marius Arnesen mest i øyeblikket er å få knekket slalåmkoden for Truls Ove Karlsen, Hans Petter Buraas og Lars Myhre. Det er tre uker til slalåmrennet i VM, så litt tid har de norske alpinistene på seg til å snu trenden, men det er ingen tvil om at det begynner å haste.

Tidligere mandag ble Nina og Lene Løseth tatt som Norges kvinnelige deltagere i VM.

Mesterskapet starter med super G for menn allerede førstkommende lørdag.
(©NTB)

Relaterte saker i Neste Klikk:* Søstre tatt ut til VM


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus