Søstre tatt ut til VM

Søstrene Nina og Lene Løseth er tatt ut til alpin-VM i Åre. - Vi sender dem vi har mest tro på, sier landslagstrener Finn Christian Jagge til NTB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søstrene Nina og Lene Løseth skal forsvare de norske fargene under årets alpin-VM i svenske Åre (Foto: Erlend Aas / SCANPIX)Søstrene Nina og Lene Løseth skal forsvare de norske fargene under årets alpin-VM i svenske Åre (Foto: Erlend Aas / SCANPIX)

Norge har valgt å satse på to unge løpere på kvinnesiden i VM som starter lørdag. Nina Løseth (17) er den eneste norske alpinjenta med verdenscuppoeng denne sesongen, og er den det forventes mest av i mesterskapet.

- Nina har gjort et stort hopp i år, og vi er stolte over jobben hun har gjort. Hun har en ungdommelig tæl som bare 17-åringer kan ha, sier Jagge til NTB.

Storesøster Lene (20) står uten verdenscuppoeng, men er kvalifisert til mesterskapet etter at hun kom til 2. omgang i slalåmrennet i Zagreb rett etter nyttår. Der lå hun på 19.-plass, men kjørte ut.

- Hun er først og fremst en vi satser enormt mye på for framtiden. Det var bare uflaks som gjorde at hun kjørte ut. Hun har vist at hun har noe i VM å gjøre, mener «Finken».

Ser mot 2010


De to søstrene kommer fra Ålesund og representerer Spjelkavik. Begge er løpere for framtiden, og Jagge har ikke noen resultatmessig målsetting for mesterskapet i Sverige.

- VM har aldri vært det store målet for de yngste løperne. Vi bygger et lag som skal være i posisjon til å ta medalje i Vancouver-OL i 2010. VM gir dem muligheten til å få brynt seg litt. Det er et bra sted å lære, men vi er ikke der bare for å lære. Vi sender dem vi har mest tro på, sier olympiamesteren fra 1992.

Lene Løseth var selvfølgelig svært fornøyd med å bli tatt ut til VM i Åre.

- Det er selvfølgelig artig. Det blir første gang, og det blir spennende. Jeg fikk vite at jeg var klar i ettermiddag mens vi sto i bakken, forteller hun på telefon fra Bulgaria der hun kjørte inn til 15. plass i et europacuprenn i storslalåm.

Og hun er naturlig nok glad for at lillesøsteren også er tatt ut.

- Det er jo greit å være to, sier hun.

De to er tatt ut til å konkurrere i storslalåm og slalåm.

Ikke avgjort


Fortsatt er det ikke avgjort om de to slalåmspesialistene skal kjøre lagkonkurransen.

- Vi får se hva vi gjør med lagkonkurransen. Det har vi ikke tatt stilling til ennå, sier Jagge.

Av de to er det Lene Løseth som har det beste resultatet å se tilbake på i super-G. I NM på Oppdal i 2005 ble Lene nummer tre. Lillesøster endte på sjetteplass.

Jagge skulle gjerne hatt flere jenter med på VM-laget. Line Viken, Anne Marie Müller og Lisa Bremseth har ikke fått det til i årets sesong.

- Det som har vært en liten skuffelse, har vært de eldre som ikke har innfridd. Viken, Bremseth og Müller burde ha vært der, sier Jagge.
Også Lene Løseth skulle sett at flere jenter ble med til Åre.

- Det hadde vært gøy å reise med en stor tropp. Og vi hadde trengt noen i fartsdisiplinene, sier den VM-uttatte løperen.
(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus