Studenter skal skape hallelujastemning på Ullevaal

En håndfull studenter ved menighetsfakultetet børster støv av en gammel supporterklubb for landslaget. «Nye» Oljeberget skal hjelpe Åge Hareides menn til EM 2008. Slagordet er enkelt - Alt for Norge

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Studenter ved MF i Oslo starter en supporterklubb for landslaget i fotball. Oljeberget har som hensikt å gi alt for Norge (Foto: Geir Råve)Studenter ved MF i Oslo starter en supporterklubb for landslaget i fotball. Oljeberget har som hensikt å gi alt for Norge (Foto: Geir Råve)

Med supportereffekter, trommer, sang og innbitt entusiasme for det norske landslaget i fotball, startet en gjeng unge studenter ved meninghetsfakultet (MF) i Oslo en supporterklubb for Åge Hareides menn onsdag formiddag.

Hovedmålet er klart: Norge skal hjelpes til EM i Sveits/Østerrike i 2008.

Johne Stødle, president i Oljeberget, er glødende opptatt av at entusiasmen, håpet, troen og gleden skal tilbake til Ullevaal stadion når Norge kjemper om viktige poeng i kvalik-kamper til fremtidige mesterskap.

12. september 2006 ble det første styremøtet avholdt. Ideén har vokst seg større og større med tiden. I dag var første offisielle dag i supporterklubbens liv.

Tar opp gammel tradisjon


Oljeberget har jobbet i det «skjulte» før hovedlanseringen og teller i dag allerede 110 medlemmer. Men guttene skal bli store. Foreløpig har de som mål å få 250 medlemmer til første viktige kamp, hjemme mot Bosnia 24. mars.

- Vi ønsker å bli så store som mulig. Vi håper å få en medlemsmasse på 500 med tiden. Første steg på veien er 250 stykker i VG-svingen mot Bosnia 24. mars.

Oljeberget oppstod av kjærlighet til vårt en gang så fryktede landslag på 90-tallet. For allerede den gang fantes det en supporterklubb som kalte seg Oljeberget. Men etter hvert som studentene ble uteksaminert og Norge begynte å gjøre det dårlig på fotballbanen, gikk supporterklubben i oppløsning. Nå har altså en gjeng entusiaster tatt opp tråden igjen.

- Vi er noen stykker som alltid har fulgt landslaget på Ullevaal. I de siste årene har vi merket at stemningen og entusiasmen har forsvunnet mer og mer fra Ullevaal. Ved en tilfeldighet kom vi over informasjon om at det har eksistert en supporterklubb for landslaget. Det pussige var at det var tidligere studenter på MF, hvor vi studerer, som startet det hele. Vi tenkte at dette var en glimrende idé, og vi ville ta opp tråden igjen, sier Stødle til Neste Klikk.

Finnes flere supporterklubber


Stødle forteller at det allerede eksisterer en supporterklubb for landslaget, Norsk Supporterallianse, men at de er litt forskjellige fra dem.

- Norsk Supporterallianse er litt annerledes enn oss. De har medlemmer som først og fremst har en tilhørighet til en klubb. Vi har kun følelser for Norge.

Stødle forteller at de har vært i kontakt med Richard Jansen, lederen i Norsk Supporterallianse. De kommer til å samarbeide når Norge spiller kamper.

-

Vi vil kanskje spille på hverandre, synge sanger sammen og skape steming i fellesskap. Det er overhodet ikke noen form for konkurranse. Vi har det samme målet: Å støtte vårt kjære landslag.


Æresmedlemmer


Klubben har inngått samarbeid med Norges Fotballforbund (NFF) om rabatter på billetter til landslagets hjemmekamper.

Et av målene klubben har er å få et tett og nært forhold til spillergruppa. Thomas Myhre er en av to æresmedlemmer i klubben. Den andre er Lillestrøms Anders Rambekk.

- Da jeg tok kontakt med Thomas Myhre om forespørsel om å bli æresmedlemmer i klubben var svaret et direkte ja.

Ifølge Stødle var et av utrykkene Myhre brukte følgende:

- Dette er viktig for laget og for nasjonen.

Motivasjon gjennom fellesskap


Dagbladets Esten O. Sæther var til stede for å snakke om viktigheten av det å ha en supporterklubb i ryggen. Han fokuserte på trenden som var blitt tydeligere etter suksessårene til landslaget, nemlig at fellesskapsfølelsen var på vei bort.

Sæther mente at fellesskapstenkingen var en av landslagets største styrker da Egil «Drillo» Olsen styrte landslagsskuta.

Klubben legger vekt på det å føle tilhørighet og fellesskap. Blant annet vil de arrangere samlinger med storskjerm når landslaget spiller bortekamper.

- Om vi ikke reiser på bortekampene Norge spiller kommer vi til å arrangere treff hvor vi kan se på kampen, heie på Norge og ha det gøy sammen, fortsetter Stødle.

Guttene viste gjennom presentasjonen av Oljeberget at de tar dette på alvor. Seansen åpnet med ivrige slag på oljetønner, i ekte supporterånd. En fotballentusiast fikk nesten følelsen av å være på La Bombanera i Argentina enn i kantina på MF hvor det hele ble avholdt.

Markeringen ble avsluttet med kjente, kjære og entusiastiske «Alt for Norge» og til tonene av sangen vi håper skal spilles om og om igjen ute i Europa de nærmeste årene når Norge spiller sluttspillkamper i fotball:

«Ja vi elsker dette landet»

Personvernpolicy