Unødvendig tap mot Ungarn

Med for tidlige avslutninger, for dårlige avslutninger og bom på mange 100 prosent-sjanser ble det tap for Norge i kampen mot Ungarn søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen er skrevet av Knut H. Sundar

Håndballgutta var nødt til å nullstille seg etter paradematchen mot Afrikas fjerde beste lag, Angola. Det var å håpe at Ungarerne hadde brukt så mye krutt mot Danmark i innledningskampen at det ville være til Norges fordel.

I tillegg var det viktig at Kristian Kjelling fant tilbake til litt av sitt gamle jeg, og at storskytter Kjetil Strand fant fram storslegga igjen.

Johnny Jensen i duell med Gyula Gal under VM-kampen i håndball mellom Norge og Ungarn i Ostseehalle i Kiel søndag kveld. Norge tapte kampen 22-25. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)Johnny Jensen i duell med Gyula Gal under VM-kampen i håndball mellom Norge og Ungarn i Ostseehalle i Kiel søndag kveld. Norge tapte kampen 22-25. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)

Lagene fulgte hverandre de første 8-10 minuttene, men i det 16. minutt fikk Børge Lund rødt kort, etter en stygg felling av Ungarns storvokste bakspiller på 209 centimeter Lazlo Nagy. Dette skulle vise seg å bli skjebnesvangert.

I første omgang var det altfor lite støting ute på Ungarns bakspillere, slik at keeper Steinar Ege ikke fikk den hjelpen han trengte. I tillegg hadde Jan Thomas Lauritzen store problemer i forsvar mot den tidligere cubanske storspilleren Diaz. Her burde Gunnar Pettersen gjort et bytte.
Bakspillerne leter altfor mye etter strekspiller, i stedet for å brette spillet mer ut mot kantene.

Det ble også sagt før kampen at forsvaret måtte sitte, slik at det ble rom for enkle kontringsmål. Kantene er raske nok, men det er vanskelig å kontre på dette nivået når man alltid bytter to spillere i forsvar/angrep.
Det stod 15-12 til Ungarn ved pause.

Annen omgang startet med en rask scoring av Kjetil Strand, men utover i omgangen fortsatte det på samme måte som i første. Altfor tidlige avslutninger og for dårlige avslutninger. Til tider kokte det oppe i hodet på Kjelling som totalt hadde ni bomskudd i kampen. I tillegg bommet Norge på ni 100 prosent-sjanser, og forsøkte å skyte hull i den meget gode Ungarske keeperen, Puljezevic. Han hadde 25 redninger i kampen og var kampens store spiller.

I tillegg hadde Ungarn flere gode bakspillere med god skuddstyrke og skuddteknikk. Her var Diaz den store regisøren og Csaszar den gode avslutteren, han scoret åtte mål. Den kraftige strekspilleren Gal var også en stadig trussel for Norges midtforsvar.

Synd at Gunnar Pettersen ikke har oppdaget Jan Rikhard Hansens sikre avslutninger. Han burdre vært et klart førstevalg som venstrekant.
Høyresiden med Lauritzen og Skjærvold er for det meste helt død, det er bare for motstanderne å konsentrere seg om vår venstreside der Kristian Kjelling driver skuddtrening. Å bruke Kjelling i midten var heller ikke det helt store sjakktrekk. Alfor mye dreier seg om Kjelling, og dette må lagledelsen ta på sin kappe.

Kjelling hadde matchens prestasjon da han fyrte av et underarmsskudd helt oppe i krysset. Norge hadde to utvisninger, Ungarn hele syv. Dessverre vinner Norge sjelden de perioder de er i overtall. Tenker man på at Norge leverte en dårlig kamp, og at de bommet på så mange sjanser, er det et hederlig tap 22-25.

I morgen er det siste sjanse mot Ulrik Wilbeks menn, det kommer til å bli et drama i to akter.

Målene kom ved:

Frank Løke 8, Håvard Tvedten 1, Jan Rikard Hansen 2, Jan Thomas Lauritzen 2, Kjetil Strand 1, Alexander Buchmann 2, Børge Lund 1 og Kristiuan Kjelling 5

Mer i Neste Klikk:


Lett match for Norge

Personvernpolicy