Paven er på ballen

Vatikanet kaster seg inn i idretten. Om Herren får det som Han vil, kan spillere fra Pavens sveitsergarde snart representere regjerende verdensmester i fotball, Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paven tar grep og lar Vatikanet starte egen fotballliga. Foto: REUTERS/Alessandro BianchiPaven tar grep og lar Vatikanet starte egen fotballliga. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi

Neste måned sparkes en nystartet fotballliga i gang i Europa.

Vatikanet oppretter «Clericus Cup», en serie bestående av 16 lag. Spillerne hentes i hovedsak fra Roma-området, og vil for det meste bestå av studenter. Også den pavelige sveitsergarde vil stille med et lag i serien.

Dersom ligaen blir en suksess, og det dukker opp talenter, settes det sammen et «landslag». Med tiden vil det, forhåpentligvis, måle krefter mot Zlatan, Totti, Crespo og resten av stjerne i den italienske toppserien, serie A.

Følger boken


Som seg hør og bør har ligaen bestemt at de ti bud må overholdes.

«Du skal ikke misbruke Guds navn» - Dersom en spiller kommer med verbale bemerkninger av typen som rammer Herrens hellige navn vil dommeren umiddelbart dra opp det røde kortet. Det er ingen unnskyldning om følelsene tar overhånd og ukvemsord kommer spontant. Rett i dusjen er straffen for å spotte Guds navn.

«Du skal holde hviledagen hellig» - Søndagen skal ikke brukes til annet enn hvile, dermed ingen kamper den dagen. Alle andre dager kan det spilles fotball.

Her kan «AC Padre» få litt problem i fremtiden. Hovedrunden i italiensk serie A spilles normalt på søndager. Mulig ser det italienske forbundet gjennom fingrene på dette og setter opp alle kampene til laget på andre dager enn søndag.

Har stor tro på laget


Et av Italias største forsikringsselskap er hovedsponsor for ligaen og det mangler ikke på optimisme blant engasjerte tilhengere. Spillerne som vil prege lagene er utenlandske studenter, deriblant unge gutter fra afrikanske og sør- amerikanske land.

Dette får paven, og resten av biskopene, til å ha en reell tro på å få i stand et topplag.

Den nest høyest rangerte personen i Vatikanet, kardinal Tarcisio Bertone, fremmet først et forslag om at det skulle dannes et vatikanstatlag. Grunnen til dette var enkel.

- Dersom vi fritt kunne plukke spillere blant brasilianske studenter som er tilknyttet katolske universitet, ville vi kunne sette sammen et fantastisk lag.

Forslaget førte ikke frem, men en ny liga ser nå i stedet dagens lys i den nærmeste fremtid.


Personvernpolicy