Nervepirrende før skjebnekampen mot Danmark i kveld

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Danmark og Norge har kniven på strupen før kveldens avgjørende match i Ostseshalle i Kiel. Det er et være eller ikke være i kampen om videre spill til mellomrunden, og mulighet til å spille om ed

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I kveld kommer det til å bli et øredøvende liv og stor stemning fra danske og norske supportere som har funnet veien ned til denne Europas Håndballmekka i det nordlige Tyskland.

Kveldens kamp mellom Danmark og orge blir ikke bare en kamp mellom to heltente mannskap, men også en kamp mellom to sterke trenere og lagledere, i Ulrik Wilbek og Gunnar Pettersen. Hvem disponerer sitt mannskap best, hvem gjør de riktige taktiske disposisjoner underveis og hvem klare å holde hodet kalt når 10.000 elleville håndballfans hyler og skriker fra tribuneplass.

Ingen av lagene har til nå innfridd og det hviler tungt på mange av spillerne før dagens oppgjør. Begge lag har erfarne spillere med store tekniske ferdigheter, men om de er i stand til å få dette ut i et slikt oppgjør gjenstår å se. Erfaring fra tette kamper i spansk og tysk liga veier nokså tungt i slike oppgjør. Og her stiller lagene ganske likt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Artikkelen er skrevet av Knut H. Sundar

Danmark har virkelig fått i gang sine kantspillere. Spesielt venstresiden med Lars Rasmussen, med 14 nettkjenninger mot Angola, og Lars Christiansen, med 10 mot Ungarn, må man passe godt på.

De er gode på kontringer og trenger ikke store vinkelen for å putte ballen trygt i mål. Av bakspillerne er det få som har lykkes til nå, men man skal se opp for Bo Spellerberg som skyter godt og lurt fra distanse, og har et godt samarbeid med sin lagkamerat fra Kolding, strekspilleren Jesper Nøddesbo.

Tometersmannen Anders Oechsler, Lars Jørgensen og Kasper Søndergaard har til nå ikke fått det helt til, men de har kapasitet til å score mange mål fra distanse. Fyrtønna Joachim Boldsen satt mest på benken mot Angola og er sikkert heltent for å vise seg fram mot Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Steinar Ege og Norge må reise i kveldens kamp mot Danmark (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)Steinar Ege og Norge må reise i kveldens kamp mot Danmark (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)

Målvakten Kasper Hvidt kan levere spill av superklasse, men har som sin kollega i det norske buret Steinar Ege, noen hakk igjen til toppklasse. Mye kan avgjøres av hvordan disse løser sine oppgaver.

Norge på sin side må score på klare sjanser, være 100 prosent dyktigere i overtallspill, mye tøffere i forsvarspillet mot store tunge danske skyts. I tillegg må de få noen enkle kontringsmål, som dessverre var totalt fraværende mot Ungarn.

Kjetil Strand må inn på banen og våge å fyre av noen kanoner. Børge Lund må lykkes med å samle og dirigere laget. Mye henger på hans smale skuldre i kveld. Kantene må brukes mer og Drammens storscorer, Jan Rikard Hansen, må være førstevalget på venstrekant. Kjelling må vurdere bedre, spille kun venstreback, ikke bruke for stor plass og opptre mer som lagspiller.

Dette blir ulidelig spennende. Mange håndballentusiaster vil være benket foran TV-skjermene i kveld, neglebitende og lett nervøse. Dette er en av de viktigste kampene norsk herrehåndball har hatt på mange år.
Tvi, tvi!