Familien Laudrup blir film

Dansk TV lager film om familien som har preget internasjonal fotball i en årrekke. Nå skal gamle og nye Laudrup-er foreviges i en TV-film.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael (foran) og Brian Laudrup (bak) blir snart foreviget. Nå lager danskene film om brødrene, samt faren Finn, og Michaels sønner Mads og Andreas (Foto: Ruben Sprich REUTERS)Michael (foran) og Brian Laudrup (bak) blir snart foreviget. Nå lager danskene film om brødrene, samt faren Finn, og Michaels sønner Mads og Andreas (Foto: Ruben Sprich REUTERS)

I førti år har familien Laudrup spilt en viktig rolle i dansk fotball. Nå blir det film om verdens kanskje mest suksessfulle fotballfamilie.

Nye skudd på Laudrup-stammen


Etternavnet Laudrup er for mange fotballfans synonymt med «vi er røde - vi er hvide», danskenes legendariske kampsang spilt inn for VM i Mexico -86.

Michael Laudrup er den mest kjente og suksessrike spilleren i familien. En lang karriere gav proffopphold i blant annet italienske Lazio og Juventus, i tillegg til andre storklubber i Europa. Michael står bokført med 104 landskamper.

Pappa Finn har 19 landskamper for Danmark og regnes som danskenes kanskje beste spiller i sin generasjon. Han var en tid proff i østerriksk fotball.

Finns yngste sønn, Brian, har akslet Dansk Boldspills Unions rød-hvite trøye 82 ganger. Brian er den eneste av familiemedlemmene som har vunnet et mesterskap med Danmark, EM-gullet i Sverige -92. Han kan se tilbake på proffopphold i klubber som Chelsea, Fiorentina og Bayern München.

Det stopper ikke med disse tre. Sønnene til Michael, Mads og Andreas, spås en lysende karriere på fotballbanen. De spiller begge på aldersbestemte landslag i Danmark og har treningsopphold hos Ajax Amsterdam og FC Barcelona bak seg. Pappa Michael har vært spiller i begge disse klubbene.

Klar på høsten


Ifølge Berlingske Tidende har den danske journalisten Michael Meyerheim nå fått klarsignal av familien til å lage filmen om deres suksessfulle fotballiv.

- Det er korrekt at vi er i gang med opptak til en TV-film om familien Laudrup. Men jeg kan ikke si så mye mer enn det, det er veldig tidlig i prossesen, sier Meyerheim til den danske avisen.

De første opptakene er allerede gjort og innspillingen er godt i gang. Når innspillingen er ferdig står klipping og redigering for tur. Filmen regnes å være klar en gang utpå høsten. Om det blir en helaftens spillefilm eller om den vil bli sendt episodevis, er ennå ikke klart.

Produsent Meyerheim er god venn av familien. Om sommeren spiller han fotball med familien i Rørvig.

Personvernpolicy