Åslaug Haga går inn for OL i Tromsø

Kommunalminister og Sp-leder Åslaug Haga mener Tromsø bør bli norsk søkerby til vinter-OL i 2018. - Utrolig uheldig utspill, sier Høyre-politiker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åslaug Haga vil ha OL i Tromsø. (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)Åslaug Haga vil ha OL i Tromsø. (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX)

Oslo (NTB): Hun skal ifølge NRK også ha gått langt i å love at staten vil bidra med de 15 milliardene et OL vil koste å arrangere.

Haga kaller et OL i Tromsø god distriktspolitikk og mener det kan bli en viktig del av nordområdesatsingen.

- Vi må se et OL i sammenheng med hele regionen. Landsdelen blir mer attraktiv, vi kan satse mer på turisme og vi beholder kompetansen i nord, sier Haga.

Hun mener videre at Tromsø er den byen som har størst mulighet til å faktisk få tildelt OL.

Haga sier at hun kommer med det oppsiktsvekkende utspillet både som Sp-leder og som kommunalminister, men vil ikke være med på at hun ødelegger for Idrettsforbundet med å fremme et så tydelig ønske.

Kommunalministeren mener dessuten at Norge har råd til et OL i Tromsø, noe den forrige regjeringen mente vi ikke hadde.

- Hagas utspill utrolig uheldig


Kommunalminister Åslaug Haga har med sitt OL-utspill skapt en uheldig situasjon for Idretts-Norge som snart skal begynne behandlingen av en mulig norsk søknad om å få vinterlekene i 2018, mener Høyres kulturpolitiske talsmann, Olemic Thommessen.

Thommessen sier han lyttet med sjokk og vantro til Hagas uttalelser i NRK der hun forsikrer at hun som kommunalminister vil støtte søknaden fra Tromsø.

- Haga bør vite at det sitter folk i Trondheim, Lillehammer og Oslo og jobber intenst med prosjekter de har tro på. De bruker mange penger og forsøker å utarbeide de objektivt beste søknadene som så skal behandles av flere instanser innenfor norsk idrett.

- Ved å flagge et slikt standpunkt nå, sier Haga nesten at de bare kan legge vekk arbeidet sitt og slutte å bruke penger på noe som ikke vil føre fram, sier Thommessen til NTB.

Han mener det er utrolig uheldig med slike utspill fra en statsråd før Idretts-Norge i det hele tatt har behandlet spørsmålet.

Personvernpolicy