Norsk kunstløp på offensiven

NM/LM i kunstløp 2007 ble arrangert i Asker i helgen med deltagere fra i alt 8 klubber fra hele landet. Nå jobbes det hardt for norsk deltagelse i kunstløp 2010 og 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk kunstløp er på offensiven. NM/LM i kunstløp 2007 ble arrangert i Asker i helgen med deltagere fra i alt 8 klubber fra hele landet. Foto: Sidsel Martinsen.Norsk kunstløp er på offensiven. NM/LM i kunstløp 2007 ble arrangert i Asker i helgen med deltagere fra i alt 8 klubber fra hele landet. Foto: Sidsel Martinsen.

Asker-trener Kaja Hanevold forteller at mye er på gang i norsk kunstløp for tiden, med blant annet Skøyteforbundets satsning på landslag, rekrutteringslag og Olympia-prosjektet, der det nå arbeides målrettet for at Norge skal stille med minst én utøver i OL i 2010 og 2014.

I år har vi opplevd dobbel Axel og trippelhopp også i de laveste klassene, med andre ord en nivåhevning fra i fjor. Askerløperne imponerte stort med alle sine løpere, og tok godt for seg av medaljefatet, det samme gjorde Tønsberg.

Under banketten søndag kveld kunngjorde visepresidenten i Norges Skøyteforbund, Vibeke Sørensen, at i alt 6 junior-løpere er tatt ut til å representere Norge i Nordisk Mesterskap i Helsingfors 8-12 februar, samt 4 løpere i Novice-klassen.

Olympiatoppen har tatt ut Erle B Harstad fra Asker til å delta i ungdoms-OL i Jaca i Spania 24-28 februar. Michael Chrolenko fra Trondheim reiser nå til EM i Warszawa om 14 dager, i tillegg er han også tatt ut til Junior-VM i Oberstdorf senere i år.

Det er gledelig å se at antall kvalifiserte løpere til internasjonale konkurranser øker fra år til år, og at vi nå er på full fart inn på den internasjonale kunstløparenaen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus