Norsk kunstløp på offensiven

Artikkelen fortsetter under annonsen

NM/LM i kunstløp 2007 ble arrangert i Asker i helgen med deltagere fra i alt 8 klubber fra hele landet. Nå jobbes det hardt for norsk deltagelse i kunstløp 2010 og 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk kunstløp er på offensiven. NM/LM i kunstløp 2007 ble arrangert i Asker i helgen med deltagere fra i alt 8 klubber fra hele landet. Foto: Sidsel Martinsen.Norsk kunstløp er på offensiven. NM/LM i kunstløp 2007 ble arrangert i Asker i helgen med deltagere fra i alt 8 klubber fra hele landet. Foto: Sidsel Martinsen.

Asker-trener Kaja Hanevold forteller at mye er på gang i norsk kunstløp for tiden, med blant annet Skøyteforbundets satsning på landslag, rekrutteringslag og Olympia-prosjektet, der det nå arbeides målrettet for at Norge skal stille med minst én utøver i OL i 2010 og 2014.

I år har vi opplevd dobbel Axel og trippelhopp også i de laveste klassene, med andre ord en nivåhevning fra i fjor. Askerløperne imponerte stort med alle sine løpere, og tok godt for seg av medaljefatet, det samme gjorde Tønsberg.

Under banketten søndag kveld kunngjorde visepresidenten i Norges Skøyteforbund, Vibeke Sørensen, at i alt 6 junior-løpere er tatt ut til å representere Norge i Nordisk Mesterskap i Helsingfors 8-12 februar, samt 4 løpere i Novice-klassen.

Olympiatoppen har tatt ut Erle B Harstad fra Asker til å delta i ungdoms-OL i Jaca i Spania 24-28 februar. Michael Chrolenko fra Trondheim reiser nå til EM i Warszawa om 14 dager, i tillegg er han også tatt ut til Junior-VM i Oberstdorf senere i år.

Det er gledelig å se at antall kvalifiserte løpere til internasjonale konkurranser øker fra år til år, og at vi nå er på full fart inn på den internasjonale kunstløparenaen.