Norge klager danskene inn for europeisk forbund

Norges og Danmark samarbeider tett i bordtennis. Det fikk en brå slutt i går kveld. Nå vil Norge rapportere danskene inn til det europeiske bordtennisforbund for dårlig sportsånd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagstrener Ulf «Tickan» Karlsson er mildt sagt forbannet på danskene etter Norges exit fra A-puljen i bordtennis (Foto: Thomas Møller, www.bordtennis.no)Landslagstrener Ulf «Tickan» Karlsson er mildt sagt forbannet på danskene etter Norges exit fra A-puljen i bordtennis (Foto: Thomas Møller, www.bordtennis.no)

Norges landslag i bordtennis rykket ned fra A-puljen i bordtennis tirsdag kveld. Norge tapte 0-3 mot Belgia. Dersom Danmark hadde slått Slovakia ville Geir Erlandsen og co. holdt plassen. Danskene klarte ikke oppgaven, også de tapte 0-3.

Danmark var allerede puljevinner, og lot sin verdensstjerne Michael Maze hvile. Som erstatter for Maze slapp danskene til en debutant, 17-årige Kasper Sternberg. Danskene ble betydelig svekket, og resultatet ble at Norge falt et trinn ned.

Landslagstrener Ulf «Tickan » Karlsson er mildt sagt skuffet over sine danske kollegaer.

- Dette er utrolig dårlig av danskene. Rett og slett egoistisk, raser Karlsson på telefon til Neste Klikk.

Reaksjonene i bordtennisledelsen er sterke. Karlsson mener dette ikke kan gå upåktet hen. Han ønsker å ta dette videre til det internasjonale forbundet.

- Dette må få konsekvenser på et eller annet vis, er svenskens klare uttalelse angående saken.

Ikke mening å sutre


Landslagstreneren mener at Norge og må se på sine egne prestasjoner som en årsak til nedrykket. Men Karlsson mener at danskene har en plikt ovenfor de andre nasjonene å stille sitt sterkeste mannskap.

- Det er klart at vi kunne avgjøre dette selv, men dette handler om mye mer enn at vi ikke klarte oppgavene våre. Etter kampene på tirsdag var det vi som rykket ned, men hadde resultatene blitt annerledes ville en annen nasjon lidd den skjebnen, fortsetter Karlsson.

Alle nasjonene ble på et eller annet vis berørt av at danskene ikke stillte med toppet mannskap. Slovakia, som møtte Danmark tirsdag, fikk en lettere oppgave enn det Belgia og Norge gjorde da de møtte Danmark tidligere.

- Jeg skulle skjønte det dersom det var snakk om en lang turnering, hvor det var viktig for sluttresultatet om en ikke fikk hvilt litt underveis. Men dette handler om én enkelt landskamp, midt i sesongen. Vi klager ikke bare på vegne av oss, men også på vegne av de andre nasjonene.

Slutt på samarbeid


Karlsson sier til Neste Klikk at de i lang tid har hatt et godt og nært forhold til danskene. Det er lagt på is med umiddelbar virkning.

- For det første er de våre naboer. Det burde være i danskenes interesse å ha Norge i øverste divisjon, i og med at vi trener masse sammen. Vi er ofte på treningsleire med danskene, og har hatt et tett og godt samarbeid i lang tid. Nå er det slutt, fastslår «Tikcan» ovenfor Neste Klikk.

Landslagstreneren mener videre at det internasjonale bordtennisforbundet må ta dette på alvor.

- Jeg kommer i løpet av kort tid å snakke med Norges bordtennisforbund med tanke på å ta dette videre. Det er lite trolig at det skjer noe, men det er viktig å sette fokus på problemstillingen. Idretten bygger på en del moralske og etiske prinsipper som er viktige å følge. Et av de viktigste mener jeg danskene klart har brutt i denne saken: man skal alltid prøve å gjøre sitt beste, uansett.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus