Meny

Koll og Førde mestere i volleyball

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mye fart og spenning preget helgens to cupfinaler i volleyball. Koll ble cupmester for damer, mens Førde slo favoritten Tromsø i herrefinalen.

Koll i lyseblått. (Foto: Anna Ødegaard og Monica Jahrnes)Koll i lyseblått. (Foto: Anna Ødegaard og Monica Jahrnes)

Lørdag 6. januar var det duket for cupfinaler i volleyball for damer og herrer i Domus Athletica.

Koll med kontroll


I damekampen møtte storfavoritten Koll bergenslaget BSI, i det som skulle vise seg å bli en enkel match for de regjerende mesterne fra Oslo. Koll hadde full kontroll på kampen, og vant enkelt 3-0 i sett.

Selv om laget fra Bergen hadde flertallet av publikum på sin side, strakk ikke spillet helt til. Koll åpnet sterkt og lå raskt foran med 12-6 i første sett. Til tross for fantastisk forsvarsspill og noen utrolige blokker av BSI, klarte de aldri å innhente poengene de trengte for å vinne settet.

Både andre og tredje sett var stort sett jevnt, men Koll hadde likevel kontroll på kampen. Kaptein for Koll, Siri Øverjordet, gjorde en god innsats i å lede laget fram mot en seier.

- Vi skulle gjerne hatt mer å vise fram. Kampen var preget av gode enkeltprestasjoner, men vi fikk ikke helt til lagspillet vårt, sa 39 åringen fra Oslo - med 62 landskamper bak seg - etter kampen.

Selv om kampen ikke ble helt som de håpet, syntes hun de gjorde en god innsats.

- Vi visste det ville holde, smilte hun videre.

Fornøyd Førde-trener Arild Undheim etter kampen. (Foto: Anna Ødegaard og Monica Jahrnes)Fornøyd Førde-trener Arild Undheim etter kampen. (Foto: Anna Ødegaard og Monica Jahrnes)

Førde overrasket favoritten


Selv om Tromsø var favoritter i herrefinalen, yppet Førde seg fra første sekund.

Førde åpnet med overbevisende spill og gikk tidlig opp i ledelsen, men Tromsø holdt godt følge. Første sett endte med 25-21 til laget fra vest.
Andre sett vant Førde komfortabelt 25-20, og kampen virket avgjort.

Det mange trodde skulle bli tredje, og siste sett, endte med seier til nordlendingene. Tromsø, med diagonalen Terje Øvergård i spissen, spilte mye mer aggressivt, og overrasket Førde. De vant settet 25-20, og kampen om pokalen var igang igjen.

Stillingen var nå 2-1 til Førde, noe som betød at Tromsø måtte vinne neste sett for at pokalen skulle kunne bli deres.

De åpnet sterkt i fjerde sett og ledet komfortabelt både 14-10 og 19-14. Men da tok lykken slutt: en fantastisk innhenting av Førde sørget etterhvert for ledelse 22-20. Martin Berntsen fra Førde ble en av de sentrale match-vinnerne i kampen. Sammen med god coaching og flott lagspill, ledet han laget frem mot seier. Fjerde sett endte 25-23 til Førde, og seieren var et faktum.

Etter kampen var det feiring: jubelrop og heing fra tribunen, samt klemmer fra kjente og kjære. Tromsø, som var favoritter, var tydelig skuffet.

- Vi fikk ikke riktig flow i spillet, konstaterte Tromsø- trener Magnus Adalsteinsson.

- Dessuten bommer vi altfor mye på servene, noe vi taper mye på, sa en skuffet Tromsø-trener etter kampen.

Mottok hederspriser


Mellom de to finalene ble det delt ut to gjeve priser: pokalen for «Beste spiller» i eliteserien for menn gikk til Førdes Nils Edvin Numme.

Hedersprisen for «Beste trener» gikk ikke uventet til Førde-trener Arild Undheim. Med sitt engasjement og evne til å spre glede blant egne lagspillere samt publikum, var denne prisen vel fortjent.

Skrevet av Anna Ødegaard og Monica Jahrnes

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus