Koll og Førde mestere i volleyball

Mye fart og spenning preget helgens to cupfinaler i volleyball. Koll ble cupmester for damer, mens Førde slo favoritten Tromsø i herrefinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Koll i lyseblått. (Foto: Anna Ødegaard og Monica Jahrnes)Koll i lyseblått. (Foto: Anna Ødegaard og Monica Jahrnes)

Lørdag 6. januar var det duket for cupfinaler i volleyball for damer og herrer i Domus Athletica.

Koll med kontroll


I damekampen møtte storfavoritten Koll bergenslaget BSI, i det som skulle vise seg å bli en enkel match for de regjerende mesterne fra Oslo. Koll hadde full kontroll på kampen, og vant enkelt 3-0 i sett.

Selv om laget fra Bergen hadde flertallet av publikum på sin side, strakk ikke spillet helt til. Koll åpnet sterkt og lå raskt foran med 12-6 i første sett. Til tross for fantastisk forsvarsspill og noen utrolige blokker av BSI, klarte de aldri å innhente poengene de trengte for å vinne settet.

Både andre og tredje sett var stort sett jevnt, men Koll hadde likevel kontroll på kampen. Kaptein for Koll, Siri Øverjordet, gjorde en god innsats i å lede laget fram mot en seier.

- Vi skulle gjerne hatt mer å vise fram. Kampen var preget av gode enkeltprestasjoner, men vi fikk ikke helt til lagspillet vårt, sa 39 åringen fra Oslo - med 62 landskamper bak seg - etter kampen.

Selv om kampen ikke ble helt som de håpet, syntes hun de gjorde en god innsats.

- Vi visste det ville holde, smilte hun videre.

Fornøyd Førde-trener Arild Undheim etter kampen. (Foto: Anna Ødegaard og Monica Jahrnes)Fornøyd Førde-trener Arild Undheim etter kampen. (Foto: Anna Ødegaard og Monica Jahrnes)

Førde overrasket favoritten


Selv om Tromsø var favoritter i herrefinalen, yppet Førde seg fra første sekund.

Førde åpnet med overbevisende spill og gikk tidlig opp i ledelsen, men Tromsø holdt godt følge. Første sett endte med 25-21 til laget fra vest.
Andre sett vant Førde komfortabelt 25-20, og kampen virket avgjort.

Det mange trodde skulle bli tredje, og siste sett, endte med seier til nordlendingene. Tromsø, med diagonalen Terje Øvergård i spissen, spilte mye mer aggressivt, og overrasket Førde. De vant settet 25-20, og kampen om pokalen var igang igjen.

Stillingen var nå 2-1 til Førde, noe som betød at Tromsø måtte vinne neste sett for at pokalen skulle kunne bli deres.

De åpnet sterkt i fjerde sett og ledet komfortabelt både 14-10 og 19-14. Men da tok lykken slutt: en fantastisk innhenting av Førde sørget etterhvert for ledelse 22-20. Martin Berntsen fra Førde ble en av de sentrale match-vinnerne i kampen. Sammen med god coaching og flott lagspill, ledet han laget frem mot seier. Fjerde sett endte 25-23 til Førde, og seieren var et faktum.

Etter kampen var det feiring: jubelrop og heing fra tribunen, samt klemmer fra kjente og kjære. Tromsø, som var favoritter, var tydelig skuffet.

- Vi fikk ikke riktig flow i spillet, konstaterte Tromsø- trener Magnus Adalsteinsson.

- Dessuten bommer vi altfor mye på servene, noe vi taper mye på, sa en skuffet Tromsø-trener etter kampen.

Mottok hederspriser


Mellom de to finalene ble det delt ut to gjeve priser: pokalen for «Beste spiller» i eliteserien for menn gikk til Førdes Nils Edvin Numme.

Hedersprisen for «Beste trener» gikk ikke uventet til Førde-trener Arild Undheim. Med sitt engasjement og evne til å spre glede blant egne lagspillere samt publikum, var denne prisen vel fortjent.

Skrevet av Anna Ødegaard og Monica Jahrnes

Personvernpolicy