Meny

Anders Jacobsen vant hoppuka

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Jacobsen ble nummer to bak Gregor Schlierenzauer i Bischofshofen søndag og vant den tysk-østerrikske hoppuka sammenlagt.

Anders Jacobsen vant den tysk-østerrikske hoppuka sammenlagt. (Foto: Reuters /Heinz-Peter Bader / Scanpix)Anders Jacobsen vant den tysk-østerrikske hoppuka sammenlagt. (Foto: Reuters /Heinz-Peter Bader / Scanpix)

Bischofshofen (NTB): Jacobsen sa han var nervøs, men viste ingen tegn til det da han skulle forsvare sin ledelse i sammendraget. Et førstehopp på 137,5 meter ga ham annenplass etter første omgang, 4,6 poeng bak Schlierenzauer, og skjøv hoppukeseieren langt ned i lomma på hoppdressen.

De andre utfordrerne ble kraftig distansert, mens den unge østerrikeren seilte på sin 17-årsdag opp som eneste reelle trussel. Han var 15,5 poeng bak før det siste av de åtte hoppene i løpet av hoppuka.

Som nest siste hopper i finaleomgangen fjernet Jacobsen all tvil da han strakte seg til 142 meter, konkurransens lengste hopp. Schlierenzauer svarte med 141 meter, men det holdt ikke til mer enn rennseier, 2,8 poeng foran nordmannen.

Vinterens to gjennombruddsmenn i hoppsporten tok dermed hver sin seier søndag. Resten av feltet ble utklasset.

Jacobsen er en av de få som har vunnet hoppuka i første forsøk. Han vant også rennet i Innsbruck. Schlierenzauer vant to renn og ble toer sammenlagt. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus