Proffspill i Kina kan bli realitet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elin Westerlund fra Tønsberg har tilbud om å prøve volleyballykken i Kina. Gjennom læreren sin har hun fått muligheten til å spille i det fjerne østen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elin Westerlund gis muligheten til å bli profesjonell volleyballspiller i enten Kina eller USA.Elin Westerlund gis muligheten til å bli profesjonell volleyballspiller i enten Kina eller USA.

18 år gamle Elin Westerlund fra Tønsberg kan bli norges nye volleyballproff. Kinesiske Shanghai har tilbudt ungjenta kontrakt. En tidligere trenerkollega av læreren hennes formidlet kontakten.

- Læreren min, Per Arne Haarr, trente tidligere KFUM Stavanger Elite sammen med en kineser. Det er gjennom han kontakten har oppstått. Jeg vet ikke så veldig mye foreløpig. Om ikke lenge skal vi se mer på hva dette er, sier Elin til Neste Klikk.

- Det er i første omgang en kort prøveperiode, på et halvt eller et år. Det jeg vet er at jeg skal trene og spille med et slags kretslag. Når den tiden eventuelt er over, blir det en vurdering om jeg fortsetter eller ikke, sier ungjenta videre.

Elin vet at det foreløpig ikke er snakk om noe «gullkantet» avtale.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg kommer nok ikke til å tjene så veldig mye, i hvert fall ikke i starten. Jeg er bare 18 år, og som volleyballspiller er en på toppen av sin karriere i slutten av tjue-årene. Jeg regner med at jeg bare har så jeg klarer meg i begynnelsen, fortsetter Elin.

Gode alternativer


De fleste volleyballspillere som hadde fått tilbud om proffkontrakt i utlandet hadde sagt ja, og det uten altfor lang betenkningstid. For Elin er det ikke så enkelt. Hun har nemlig flere tilbud på hånden.

- I tillegg til interessen fra Kina har jeg og to tilbud fra USA. Fordelen med å kanskje dra dit er at je da kan kombinere skole og trening på en bedre måte. I Kina blir det bare spill.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Elin vet heller ikke så mye om tilbudene fra USA.

- Jeg vet bare at jeg har tilbud fra USA. Som sagt, vi skal se nærmere på alt sammen om ikke lenge.

Måtte flytte for å utvikle seg


Elin kommer opprinnelig fra Tønsberg, men har allerede flyttet på seg flere ganger på grunn av volleyballen. I 2001/02 spilte hun for Moss Junior Volleyballklubb. I 2003 spilte hun for Holstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste årene har hun bodd i Rogaland og gått på Norsk Topp Volley på Sauda videregående skole i Sand, utenfor Stavanger.

Hun spiller for skolelaget Norsk Topp Volley i kvinnenes eliteserie, og er en av åtte jenter som er tatt ut i volleyballforbundets Team 2012. Dette er en sandvolleyballsatsning hvor ett eller to av de beste parene for gutter og jenter får delta i Junior-EM og/eller Junior-VM i 2007.

Ny makker i sandvolleyball


Elins store drøm er å ta OL-gull i sandvolleyball 2012Elins store drøm er å ta OL-gull i sandvolleyball 2012

Elin sier at det først og fremst er sandvolleyball hun satser på. Hun har akkurat fått ny makker, og gleder seg til et helhjertet samarbeid med Hanne Haugen Aas.

- Vi har bestemt oss for å satse knallhardt fremover. Hanne hadde aldri spilt sandvolleyball før vi prøvde det en gang. Hun syntes det var veldig morsomt, sier Elin videre.

Ifølge Elin har hennes nye makker mye av det hun ikke har. Blant annet høyden, som er kanskje det viktigste innen sporten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg er 1,76 meter høy, mens Hanne er 1,89 meter på strømpelesten. Jeg tror vi utfyller hverandre på en god måte. Det kan bli virkelig bra, og ikke minst veldig morsomt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Store ambisjoner


Elins store mål er OL i 2012. Men før det jakter hun etter medaljer i EM eller VM for U21 eller U23. Det håper hun å ha klart innen 2009.

- Hovedmålet er OL 2012. Det blir for tidlig med OL om to år, men om seks år skal vi kjempe i toppen, sier Elin videre til Neste Kilkk.

Alt dette kan skje mens hun tjener til livets opphold som profesjonell volleyballspiller, kanskje i Kina eller USA.

Fakta:

*Det internasjonale volleyballforbundet (IFVB) har rangert Kina som nummer 3 i verden i kvinnevolleyball. USA er ranket som nummer 7 på samme liste.

* I VM 2006 tok Kina en 5. plass. USA endte som nummer 9 i samme mesterskap.