Størmer Steira seier i Tour de ski

Da favorittene fikk trøbbel, benyttet Kristin Størmer Steira (25) sjansen og gikk inn til seier på annen etappe av Tour de Ski tirsdag.

Kristin Størmer Steira vant det andre rennet i årets Tour de ski i Oberstdorf (Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX)Kristin Størmer Steira vant det andre rennet i årets Tour de ski i Oberstdorf (Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX)

Oberstdorf (NTB): Steira slo til da feltet var inne til skibytte halvveis. Den norske jenta seilte fra feltet og tok en klar seier med 13,3 sekunder ned til toer Valentina Sjevtsjenko fra Ukraina og 17,2 sekunder til treer Olga Savjalova fra Russland.

Seieren var Steiras annen i verdenscupen. Hennes første kom i Pragelato (jaktstart) i 2005.

Marit Bjørgen fikk med seg finnene Virpi Kuitunen og Aino Kaisa Saarinen i en bonussekundkamp tidlig i løpet, men innsatsen kostet så mye krefter at de gikk seg tomme.

Bjørgen gikk inn til 25.-plass og ble dårligste norske løper, 55,5 sekunder bak vinneren.

Øvrige norske: 8) Betty-Ann Bjerkrheim Nilsen 22,9, 9) Kine Beate Bjørnaas 23,4, 10) Vibeke Skofterud 27,3, 20) Kristin Mürer Stemland 45,6.