Legende på vei tilbake

Severiano Ballesteros planlegger et reelt comeback til golfsirkuset. Den spanske golfstjernen satser seriøst foran kommende sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Severiano Ballesteros gjør comeback denne sesongen (Foto: REUTERS/Heino Kalis)Severiano Ballesteros gjør comeback denne sesongen (Foto: REUTERS/Heino Kalis)

En av golfhistoriens største og beste spillere gjør comeback i 2007. Ifølge engelske The Independent planlegger spanske Severiano «Seve» Ballesteros å svinge golfkøllene for alvor igjen dette året. 50 år gamle Ballesteros vil begynne å spille turneringer på fast basis denne sesongen.

Lenge siden suksess


Ballesteros har vært borte fra de største golfturneringene i ti år, men ønsker nå å prøve seg mot Tiger Woods og resten av golfproffene igjen.

Siste «godkjente» resultat av «Seve» kom i 1996. Ballesteros endte da på en beskjeden 43. plass i The Masters. Med hans merittliste er det et relativt dårlig resultat.

Siste turneringsseier som spiller, kom da han vant The Spanish Open i 1995.

Siste gang spanjolen vant en Major var da han gikk til topps i The Open Championship så langt tilbake som i 1988. Han har vunnet fem majortitler i sin begivenhetsrike karriere.

I de senere årene har han kun hatt sporadiske opptredener i mindre turneringer og da har han gjort det alt annet enn bra. I 2005 endte han sist i en turnering etter å ha gått banen på 20 over par (20 slag mer enn hva man kan forvente på den aktuelle banen).

Etter å ha trappet ned som spiller har han fungert som ikke-spillende kaptein i diverse turneringer for lag.

Men nå velger mannen, som var først ute med å tjene 1, 2 og 3 millioner pund i innspilte prispenger på Europa-touren, å komme tilbake.

Etter å ha deltatt i en mindre turnering i juli i fjor, uttalte Ballesteros at han gledet seg til å treffe fans og gamle venner i golfmiljøet.

Glad men skeptisk


Ballesteros er fortsatt en meget populær spiller, og golfentusiaster over hele verden gleder seg over at han har bestemt seg for å gi jernet kommende sesong.

Landslagstrener Øyvind Rojahn er av dem som ser frem til å se «Seve» tilbake på greenen.

- Det hadde vært utrolig morsomt dersom det stemmer, er landslagstrenerens umiddelbare kommentar til Neste Klikk.

Rojahn er imidlertid mer skeptisk til om Ballesteros klarer å komme tilbake i godt gammelt slag.

- Han ble bare dårligere og dårligere mot slutten av sin store aktive karriere, og det er ikke lett komme tilbake etter så lang tid, fortsetter Rojahn.

- Det rare med Ballesteros var at han ikke klarte de enkleste slagene ut fra fairwayen. Når han lå vanskelig til, og måtte skru ballen for å komme i posisjon, klarte han seg bra. Og ikke minst, matchspillet hans var fantastisk. Det var hans absolutt største styrke, sier Rojahn videre.

Landslagstreneren sier videre at spanjolen mest sannsynlig går for deltagelse på senior-touren når han nå vil prøve seg igjen.

- Det er en egen tour for dem over 50 år, og han skal spille godt for å hevde seg der også. Nivået på de «gamle» gutta er meget høyt. Han var mitt store idol tidligere så det hadde vært veldig morsomt om han klarer å hevde seg i toppen igjen.

I Norge er golf en sport i sterk vekst. Her er noen nøkkeltall.

*

Antall medlemskap:

119 000 (31/12-2005)
*

Antall baner:

156 (høsten 2005)
*

Antall klubber:

210 (høsten 2005)

De internasjonale golfreglene

Kilde: Norges Golfforbund

Personvernpolicy