Meny

Valgte Aamodt til «årets idrettsnavn»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil André Aamodt er kårets til årets idrettsnavn i Norge i 2006 av sportsjournalistene her i landet. Han vant en suveren seier i avstemningen.

Oslo (NTB): Andreas Thorkildsen (spyd) og Ole Einar Bjørndalen (skiskyting) var dem som kom nærmest Aamodt som til tross for sine mange seirer i alpinløypene aldri har fått denne prisen tidligere.

Det er 59. gang Sportsjournalistenes Statuett deles ut, og det er sjuende gang den går til en alpinist. Lasse Kjus (1999), Atle Skårdal (1990), Ole Kristian Furuseth (1989), Inger Bjørnbakken (1958) og Stein Eriksen (1954 og '51) er tidligere vinnere fra alpinsporten.

Kjetil André Aamodt vant gull i super G under OL i Torino, 14 år etter at han vant den samme øvelsen i Albertville-OL. Han er tidenes mestvinnende alpinist i mesterskap.

Den første vinneren av Sportsjournalistenes Statuett var hopperen Petter Hugsted i 1948.

Slik endte avstemningen for 2006:

1. Kjetil André Aamodt (alpint) 117 stemmer
2. Andreas Thorkildsen (spyd) 18
3. Ole Einar Bjørndalen (skiskyting) 16
4. Thor Hushovd (sykling) 10
5. Ole Gunnar Solskjær (fotball) 7
6. Håndballandslaget kvinner 6
7. Holger Hott Johansen (orientering) 3
8. Roar Ljøkelsøy (hopp) 2
9. Marit Breivik (håndball), Lars Bystøl (hopp), Anders Jacobsen (hopp), Susanne Wigene (friidrett), Knut Thorbjørn Eggen (fotball), Martin Andresen (fotball), Patrick Thoresen (ishockey) 1.

Forsidefoto: Jarl Fr. Erichsen, Scanpix

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus